Halloumista on kuluneiden vuosien aikana muodostunut todella suosittu grillituote. Moni ei kuitenkaan tiedä tekevänsä virhettä halloumia grillatessa.

Halloumi muuttuu helposti sitkeäksi ja kumimaiseksi – syynä on usein yleinen ja väärä grillaustapa: sitä ei nimittäin saisi viipaloida ennen grillausta.

Kuva: Wikipedia Commons

Näin halloumi tulisi oikeasti valmistaa

Moni suomalainen herkuttelee kesäisin grillatulla halloumilla. Suosittua herkkua grillatessa tulee kuitenkin helposti tehtyä yleinen virhe.

Halloumi kuuluu laittaa grilliin kokonaisena tai maksimissaan kahdessa osassa. Näin pinnasta saa helposti rapean ja halloumin sisus jää meheväksi, eikä kumimaiseksi.

Ennen grillausta on tärkeää kuivata halloumi talouspaperilla – grillin tulee myös olla kuuma parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.

Tiesitkö sinä ettei halloumia kannata viipaloida ennen grillausta? Jaa vinkki ystävillesi!