Mintun viljeleminen pihalla on helppoa, sillä tämä monivuotinen yrtti pärjää hyvin myös Suomen olosuhteissa.

Minttu sopii erinomaisesti jälkiruokiin, drinkkeihin, teehen ja tietenkin lammasta sisältäviin aterioihin.

Minttu ei ainoastaan ole herkullista, sillä sen tarjoamat terveysvaikutukset ovat vertaansa vailla.

Kuva: pxhere.com

Minttu auttaa pitämään myös hyttysiä loitolla. Voit lukea tästä artikkelista mitä muita kasveja hyttyset vihaavat.

Listasimme alapuolelle monia syitä miksi sinun kannattaa ostaa minttua ja istuttaa sitä pihalle tai parvekkeelle.

  1. Ruoansulatuksen parantaminen: Minttu auttaa lievittämään ruoansulatushäiriöitä ja vatsavaivoja. Se voi lievittää närästystä, turvotusta ja pahoinvointia.
  2. Hengitysteiden helpotus: Mintulla on viilentävä vaikutus, joka voi auttaa hengitysvaikeuksiin ja nenän tukkoisuuteen. Minttuöljy voi auttaa avaamaan hengitysteitä ja vähentämään kurkkukipua.
  3. Kipu ja lihasjännitys: Mintun sisältämä mentoli on luonnollinen kivunlievittäjä, joka voi auttaa lievittämään päänsärkyä, lihaskipua ja hermosärkyä. Piparminttuöljyä käytetään usein paikallisesti hierottuna kipukohtiin.
  4. Mielialan ja keskittymisen parantaminen: Mintun tuoksu voi parantaa mielialaa, vähentää stressiä ja lisätä keskittymiskykyä. Aromaterapiassa minttua käytetään yleisesti lisäämään vireyttä ja parantamaan henkistä selkeyttä.
  5. Antibakteeriset ja antimikrobiset ominaisuudet: Mintulla on luonnollisia antibakteerisia ja antimikrobisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa torjumaan haitallisia bakteereja ja mikrobeja. Tämä tekee siitä hyödyllisen yrttitee, suuvesi ja ihonhoitotuotteiden ainesosan.
  6. Ihonhoito: Mintun viilentävä vaikutus voi lievittää ihon ärsytystä ja kutinaa. Piparminttuöljyä käytetään myös aknen hoidossa sen antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi.
  7. Painonhallinta: Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että mintun tuoksu voi auttaa hallitsemaan ruokahalua ja vähentämään makeanhimoa, mikä voi auttaa painonhallinnassa.

Mintun käyttö on yleensä turvallista, mutta jotkut ihmiset saattavat saada siitä allergisia reaktioita tai vatsavaivoja erityisesti suurina määrinä nautittuna.

Jaa uutinen jos pidät mintusta!