Limetin maku sopii erinomaisesti niin kalaruokiin kuin drinkkeihin – siitä voi olla kuitenkin apua myös siivouksessa.

Limettiä valitessa kannattaa valita tummanvihreitä hedelmiä

– Limetin mehun maku on parhaimmillaan hieman raakana. Limetti sopii erityisen hyvin aasialaisiin ruokiin ja sitä käytetään paljon myös meksikolaisessa ruoanlaitossa. Kokeile limettiä sitruunan sijaan jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Se on erinomainen maun tuoja juomissa. Limetin happo sopii myös kalojen ja äyriäisten raakakypsyttämiseen, sivustolla opastetaan.

Limetti, kuten muutkin sitrushedelmät, soveltuvat erinomaisesti moniin siivoustehtäviin. Limetti sisältää sitruunahappoa, joka poistaa tehokkaasti rasvaa, kalkkijäämiä ja hajuja.

Kuva: Wikipedia Commons

Kokosimme alapuolelle tapoja, joilla voit käyttää limettiä siivouksessa:

  1. Pintojen puhdistus:
    • Keittiön tasot ja leikkuulaudat: Limetin mehu on erinomainen desinfioimaan ja poistamaan hajuja leikkuulaudoista ja keittiön tasoilta. Leikkaa limetti puoliksi ja hiero sitä suoraan pinnalle. Anna mehun vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen kuin huuhtelet sen vedellä.
  2. Kalkinpoisto:
    • Kylpyhuoneen hanat ja suihkupäät: Limetin happo auttaa liuottamaan kalkkijäämiä. Hiero limetin puolikkasta suoraan kalkkikertymiin, anna vaikuttaa hetken ja huuhtele vedellä. Voit myös valmistaa seoksen limettimehusta ja vedestä (1:1) ja suihkuttaa sitä suihkepullolla kalkkijäämille.
  3. Rasvanpoisto:
    • Liesituulettimet ja uunit: Limetin happo liuottaa rasvaa tehokkaasti. Sekoita limettimehua ja vettä (1:1) ja käytä sitä rasvaisten pintojen puhdistamiseen. Voit lisätä hieman ruokasoodaa seokseen, jos tarvitset lisää hankausvoimaa.
  4. Hajujen poistaminen:
    • Roskapöntöt ja jääkaapit: Hiero limetin puolikasta roska-astioiden sisäpuolelle tai aseta limettimehuun kastettu liina jääkaappiin poistamaan epämiellyttäviä hajuja.
  5. Lasipintojen ja peilien puhdistus:
    • Peilit ja ikkunat: Sekoita limettimehua ja vettä (1:1) suihkepulloon ja käytä seosta lasipintojen ja peilien puhdistamiseen. Pyyhi mikrokuituliinalla, jotta pinnasta tulee kirkas ja raidaton.
  6. Tiskialtaiden kiillotus:
    • Ruostumattomasta teräksestä valmistetut altaat: Hiero limetin puolikasta suoraan altaan pintaan, anna vaikuttaa muutama minuutti ja huuhtele vedellä. Tämä poistaa tahrat ja kiillottaa altaan.

Käyttämällä limettiä siivouksessa voit vähentää kemikaalien käyttöä kotona ja nauttia raikkaasta, luonnollisesta tuoksusta.

Lisäksi se on ympäristöystävällinen ja edullinen vaihtoehto kaupallisille puhdistusaineille.