Kuinka puhdistaa ulkokalusteet?

Se on helppoa oikealla ympäristöystävällisellä vinkillä – pääset pitkälle vain etikalla, ruokasoodalla tai saippualla.

Näin peset ulkokalusteesi luonnollisilla aineilla.

Kuva: pxhere.com

On tärkeää pitää huolta puutarhakalusteista, jos haluaa niiden pysyvän hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään. Kalusteiden puhdistukseen ei tarvita vahvoja pesu- tai erikoisaineita – ympäristöystävälliset vaihtoehdot, kuten ruokasooda, etikka tai saippua, riittävät pitkälle.

Lue alapuolelta miten saat kalusteesi uuteen uskoon.

Ruokasoodaa pinttymille ja muille tahroille

Ruokasooda on loistava, jos haluat poistaa pinttymiä, värjäytymiä tai muita tahroja. Tee seos litrasta lämmintä vettä ja desilitrasta ruokasoodaa. Pese kalusteet ja huuhtele lopuksi vedellä. Jos sinulla on rottinki- tai bambukalusteita ja haluat olla varovainen, voit ripotella ruokasoodaa niiden päälle ja antaa sen vaikuttaa hetken ennen harjaamista.

Etikkaa levää ja homeita vastaan

Etikka on täydellinen, jos haluat poistaa hometta ja levää ulkokalusteista, eli silloin kun kalusteet ovat muuttuneet hieman vihertäviksi. Etikka on loistava puukalusteille! Sekoita litra vettä ja kaksi desilitraa etikkaa, ja levitä seos ulkokalusteille pesusienen avulla. Huuhtele lopuksi kalusteet huolellisesti puhtaalla vedellä. Varo painepesuria, sillä se voi vahingoittaa kalusteita. Ole kärsivällinen, levän aiheuttama vihreä väri ei katoa heti, mutta tulet huomaamaan eron suhteellisen lyhyessä ajassa.

Eikö olekin hyviä vinkkejä? Ekologiset vaihtoehdot ovat yleensä sellaisia, joita löytyy kotoota omasta takaa, eivätkä ne myöskään vahingoita luontoa. Jaa juttu ystävillesi!

Lähde: Leva & Bo