Maustekurkut säilötään liemeen, joka voi tarjota joitakin terveyshyötyjä, vaikka se ei ole varsinaisesti terveystuote.

Maustekurkut ovat usein etikkaisessa, hieman makeahkossa liemessä, josta ne saavat makunsa. Tätä lientä ei välttämättä tulisi ensimmäisenä mieleen säästää, mutta itse asiassa niin kannattaa tehdä. Maustekurkkuliemi sopii erinomaisesti vaikkapa salaattikastikkeisiin ja se sisältää paljon suoloja, joita tulisi nauttia erityisesti kuumana kesäpäivänä.

Kuva: pexels.com

Luettelimme alle 4 syytä miksi maustekurkkulientä ei kannata kaataa pois:

  1. Elektrolyytit ja nestetasapaino: Maustekurkkujen liemi sisältää suolaa (natriumia), joka voi auttaa palauttamaan elektrolyyttitasapainon esimerkiksi urheilun tai kovan hikoilun jälkeen. Tämä voi auttaa ehkäisemään kramppien syntyä.
  2. Antimikrobiset ominaisuudet: Etikka, jota löytyy maustekurkkujen liemestä, on tunnettu antimikrobisista ominaisuuksistaan. Se voi auttaa ruoansulatuskanavan terveyden ylläpitämisessä vähentämällä haitallisten bakteerien määrää.
  3. Ruokahalun hallinta: Joidenkin tutkimusten mukaan etikan käyttö voi auttaa hallitsemaan ruokahalua ja verensokeritasoja, mikä voi olla hyödyllistä painonhallinnassa ja diabeteksen hallinnassa.
  4. Probiootit (fermentoiduissa tuotteissa): Jos maustekurkut on valmistettu luonnollisen fermentoinnin kautta, liemi voi sisältää probiootteja, jotka tukevat suoliston terveyttä.

Lue myös:

Huomioi nämä seikat

  1. Korkea suolapitoisuus: Maustekurkkujen liemi sisältää usein runsaasti suolaa, mikä voi olla haitallista, jos sitä kulutetaan liikaa. Liiallinen suolan saanti voi nostaa verenpainetta ja rasittaa sydäntä.
  2. Happamuus: Etikka on erittäin hapanta, ja liiallinen etikan kulutus voi vahingoittaa hammaskiillettä ja ärsyttää ruokatorvea.
  3. Mahaongelmat: Joillekin ihmisille etikkapohjaiset tuotteet voivat aiheuttaa närästystä tai mahavaivoja.
Kuva: pexels.com

Käyttövinkit

  • Nestetasapainon ylläpitoon: Pieni määrä maustekurkkulientä voi auttaa nestetasapainon palauttamisessa kovan treenin jälkeen.
  • Ruoanlaitto: Voit käyttää maustekurkkulientä salaatinkastikkeena tai marinadeissa saadaksesi etikan terveyshyödyt ilman liiallista suolaa.
  • Krapula: Kurkkuliemi antaa kehollesi elektrolyyttejä ja suoloja palauttaen luonnollisen tasapainon, joka on saattanut horjua alkoholin nauttimisen seurauksena.

Jaa vinkit ystävillesi! Hyödyllisiä raaka-aineita ei kannata koskaan heittää pois. Säästät tällä tavoin luontoa ja lompakkoa.