Joulukinkun kuorrutukseen käytetään perinteisesti sinappia, joka antaa kinkulle makua ja kauniin pinnan.
Yleisimmin käytetään makeahkoa sinappia, kuten Turun Sinappia tai Auran Makeaa sinappia, jotka tuovat kinkulle perinteisen maun. Voit myös kokeilla makeampaa hunajasinappia, joka lisää kuorrutukseen makeutta ja syvyyttä.
Kuorrutuksen valmistamiseksi poista kinkusta kamara ja osa rasvasta paistamisen jälkeen. Sivele kinkun pinta valitsemallasi sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja tasaisen ja rapean pinnan saamiseksi. Halutessasi voit koristella kinkun kokonaisilla neilikoilla ennen kuorruttamista. Kuorruta kinkkua 225–250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea, Myllyn Paras kertoo.
Kokeile hunajaa tai siirappia
Joulukinkut ovat yleensä melko suolaisia, minkä vuoksi hieman makeampi kuorrute ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto.
Yhteishyvän mukaan voit kokeilla jotain uutta, lisäämällä sinappiin esimerkiksi hunajaa, siirappia tai hedelmäsosetta makeutta tuomaan.
Myös hillot, marmeladit ja pähkinätahnat sopivat sinapin kanssa tai ilman sitä kinkun kuorruttamiseen.
Vielä on hyvin aikaa kokeilla erilaisia kuorrutteita pienemmillä kinkuilla. Voitkin kokeilla rohkeasti erilaisia yhdistelmiä saadaksesi juuri sinulle sopivan kuorrutuksen joulukinkkuun.