Meitä on luultavasti useampi, jotka olemme hihitelleet Peppi Pitkätossulle, kun hän kasteli kukkapenkkejään samaan aikaan kun satoi kaatamalla.

Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa – Peppi näytti olevan nimittäin oikeassa! Sateella kasteleminen tarjoaa nimittäin viljelyksille ja kasveille kaivattua lisävettä.

Kuva: pxhere.com

Sadekuuro ei välttämättä kastele tarpeeksi

Pieni sadekuuro ei yleensä sisällä kovin suuria määriä vettä ja osa vedestä ehtii haihtua jo ennen kuin siitä on mitään hyötyä. Muutama pisara nurmikolle silloin tällöin ei siis auta, päinvastoin juuret voivat kääntyä lähelle pintaa etsiessään vettä ja muuttuvat silloin erityisen herkiksi. Anna kasveillesi siis lisävettä, jotta kosteus pääsee tunkeutumaan mahdollisimman syvälle maahan.

Sade auttaa kostuttamaan maanpinnan, jotta suurempi määrä vettä pääsee imeytymään juuriin asti. Maan kostuttaminen on kuin tiskirätin kastelua: rätti imee vettä paremmin, kun se on kostea.

Mikäli sade on siis tulossa, on viisasta mennä ulos ja antaa kasveille vettä, jotta kosteus pääsee mahdollisimman syvälle maahan – tai kastella samaan aikaan sateen kanssa.

Antamasi lisäveden avulla vesi tunkeutuu syvälle juuriin asti. Maata voi myös hieman kuohkeuttaa ennen sadetta tai kastelua, jotta vesi pääsee imeytymään paremmin.

Jaa tieto ystävillesi, joilla on oma piha tai puutarhapalsta.