Maailman helpoin suklaamousse pelastaa, jos et keksi mitä tarjoaisit vieraillesi.

Keittiömestari Mikael Mihailov vinkkasi herkullisen jälkkärireseptin. Siihen tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta: appelsiinimehua ja suklaata.

Mikaelin mukaan valmistukseen menee vain 10 minuuttia.

– Ei hätää – tää resepti pelastaa tilanteen kuin tilanteen, Mikael kertoo.

Maailman helpoin suklaamousse

Valmistusaika: alle 10 minuuttia
– Maku: pelkkää suklaata – täyteläistä, syvää ja täynnä nautintoa, Mikael Mihailov kertoo Instagramissa.

  • 250 g tummaa suklaata
  • 200 g appelsiinituoremehua
  • Jäitä
  • Sormisuolaa
  • Paahdettuja keksimuruja

Valmistusohjeet
1. Punnitse suklaa ja appelsiinimehu.
2. Kiehauta appelsiinimehu ja kaada se suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi
3. Aseta kulho jäähauteeseen ja vatkaa vispilällä, kunnes seos paksuuntuu (n. 3 min)
4. Kun koostumus on kermavaahtomainen, siirrä pois jäähauteesta ja anna moussen tekeytyä muutama minuutti – se kiinteytyy täydelliseksi itsestään.

Esillepano
Lusikoi mousse lasiin, kulhoon tai lautaselle. Viimeistele ripauksella sormisuolaa ja keksimuruja – tai vaikkapa paahdetuilla kaurahiutaleilla.

Voit katsoa Mikaelin Instagram -videon alapuolelta!