Sydämen terveyden tukemiseksi on tärkeää valita ruokavalioon ruokia, jotka ovat ravinteikkaita ja auttavat pitämään verenpaineen, kolesterolitasot ja verensokerin hallinnassa.

Lisäksi on tärkeää noudattaa yleisiä terveellisiä elämäntapoja, kuten liikkua säännöllisesti, välttää tupakointia sekä alkoholia ja koittaa hillitä stressiä.

Listasimme alapuolelle parhaista sydämen hyvinvointia edistävistä ruoista.

1. Rasvaiset kalat

Rasvaiset kalat, kuten lohi, makrilli, sardiinit ja tonnikala, sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat vähentämään tulehdusta ja parantamaan sydämen terveyttä. Kaloja valitessa tulee kuitenkin muistaa vastuullisuus.

2. Pähkinät ja siemenet

Mantelit, saksanpähkinät, pellavansiemenet ja chia-siemenet ovat hyviä omega-3-rasvahappojen ja terveellisten rasvojen lähteitä, jotka auttavat vähentämään huonoa LDL-kolesterolia.

3. Marjat

Mansikat, mustikat, vadelmat ja muut marjat sisältävät runsaasti antioksidantteja, kuituja ja vitamiineja, jotka voivat auttaa vähentämään sydänsairauksien riskiä.

Kuva: Flickr.com

4. Vihreät lehtivihannekset

Pinaatti, lehtikaali, ruusukaalit ja muut vihreät lehtivihannekset ovat täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, kuten C-vitamiinia, K-vitamiinia ja folaattia.

5. Täysjyvät

Kaurapuuro, täysjyväleipä, ruskea riisi ja muut täysjyvät sisältävät runsaasti kuitua, joka auttaa alentamaan kolesterolia ja parantamaan sydämen terveyttä.

6. Avokado

Avokadot ovat erinomainen hyvien rasvojen lähde, jotka voivat auttaa parantamaan kolesterolitasoja ja vähentämään sydänsairauksien riskiä.

Kuva: pxhere.com

7. Oliiviöljy

Ekstra-neitsytoliiviöljy sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja ja antioksidantteja, jotka voivat parantaa sydämen terveyttä.

8. Pavut ja palkokasvit

Mustapavut, kikherneet, linssit ja muut palkokasvit ovat erinomainen kuitujen, proteiinin ja mineraalien lähde, jotka tukevat sydämen terveyttä.

9. Tummasuklaa

Kohtuullisesti nautittuna tummasuklaa (joka sisältää vähintään 70% kaakaota) voi auttaa parantamaan sydämen terveyttä sen sisältämien antioksidanttien ansiosta.

10. Tomaatit

Tomaatit ovat hyvä lykopeenin lähde, joka on voimakas antioksidantti ja voi auttaa parantamaan sydämen terveyttä.

Kuva: Pixnio

11. Vihreä tee

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja, erityisesti katekiineja, jotka voivat parantaa sydämen terveyttä.

Näiden ruokien sisällyttäminen päivittäiseen ruokavalioon voi auttaa parantamaan sydämen terveyttä ja vähentämään sydänsairauksien riskiä.