Tuorepuurolla voi korvata helposti perinteisen keitetyn kaurapuuron.
Tuorepuuron voi tehdä kätevästi illalla valmiiksi ja antaa sen tekeytyä yön yli jääkaapissa – se onkin kiireellisten aamujen pelastaja!
Voi tuunata loputtoman määrän eri versioita
Tuorepuuroa voi tuunata käytännössä niin pitkälle kuin mielikuvitus kantaa. Tuorepuurossa kaurahiutaleita ei keitetä lainkaan, sillä ne tekeytyvät purkissa.
Tuorepuuron voi myös halutessaan syödä heti. Vain mielikuvitus on rajana ja raaka-aineita testatessa kannattaa olla ennakkoluuloton ja rohkea.
Hyvän tuorepuuron salaisuus
Kaurahiutaleiden lisäksi herkulliseen tuorepuuroon tarvitaan nestettä, tekstuuria, makua ja purutuntumaa.
Tässä esimerkki herkullisesta ja helposta tuorepuuroreseptistä, joka on täynnä makua ja ravintoa!
Marjaisa tuorepuuro
Ainekset (1 annos):
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl maitoa, kasvimaitoa tai jogurttia (esim. kaura-, manteli- tai soijamaito)
- ½ dl luonnonjogurttia (tai kasvipohjaista jogurttia)
- 1 rkl chia-siemeniä
- ½ dl marjoja (esim. mustikoita, vadelmia, mansikoita tai niiden sekoitus)
- 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia (halutessasi)
- ½ tl vaniljauutetta (halutessasi)
- Pähkinöitä, siemeniä tai mantelivoita päälle (halutessasi)
Ohjeet:
- Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, maito/kasvimaito ja luonnonjogurtti.
- Lisää chia-siemenet, marjat ja makeutus (hunaja tai siirappi), sekä vaniljauute, jos käytät sitä.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen.
- Peitä kulho ja anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli tai 4 tuntia.
- Aamulla sekoita puuroa ja lisää päälle pähkinöitä, siemeniä tai mantelivoita halutessasi.
Nauti herkullisesta ja ravitsevasta aamiaisesta!