Herkullinen juustokakku valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta.
Kiireen yllättäessä on hyvä osata simppeleitä ja herkullisia jälkiruokareseptejä. Tätä juustokakkua voi tarjoilla niin syntymäpäivillä kuin valmistujaisissakin.
Kolmesta raaka-aineesta valmistettu juustokakku on alunperin japanilainen trendiherkku. Voit vaihdella juustokakun makua eri tavoin maustetuilla tuorejuustoilla. Suklaalta maistuvan version voit valmistaa vaihtamalla valkosuklaan tummaan suklaaseen.
Kakun ilmettä voi piristää marjoilla ja syötävillä kukilla, kuten orvokeilla.
Valmistusaika: noin 1h 55 min, aktiivista noin 30 min
- 4 kananmunaa
- 140–150 g valkosuklaata
- 200 g tuorejuustoa, esim. vaniljalla tai sitruunalla maustettua
Tässä valmistusohjeet:
- Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Kakku kypsennetään vesihauteessa, joten tee lisäksi foliosta vuoan ulkopuolelle suojavuoka, jotta vesi ei pääse kakkuvuoan saumoista sisään.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (tasalämpö).
- Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa. Ole tarkkana, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Helppo tapa erotteluun on rikkoa munat yhteen kulhoon ja nostaa sitten puhtain käsin hellästi käsitellen keltuaiset toiseen kulhoon.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi – vaahto on valmis, kun se pysyy kulhossa kulhoa nurin päin käännettäessä.
- Sulata valkosuklaa mikrossa mikronkestävässä kulhossa. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata noin 20 sekunnin erissä välissä aina sekoittaen, kunnes suklaa on sulaa.
- Vatkaa keltuaiset hyvin, noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon sula suklaa sekä hieman notkistettu eli sekoitettu tuorejuusto. Vatkaa nopeasti tasaiseksi.
- Kääntele valkuaisvaahto kolmessa erässä suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti. Laita vuoka isomman vuoan sisään ja kaada isompaan vuokaan vettä niin, että vesi nousee noin 2 cm korkeuteen.
- Nosta kakku uuniin paistumaan 25 minuutiksi ja tarkkaile loppuvaiheessa pinnan paistumista. Katkaise uunista lämpö ja jätä kakku vielä noin 30 minuutiksi uuniin.
- Anna jäähtyä hyvin tai anna tekeytyä jääkaapissa päivän tai pari. Tarjoile sellaisenaan tai marjoilla tai hedelmillä koristeltuna.
Lähde: IS