Tämä mansikkaviettelys on kesäjälkkärien aatelia ja se valmistuu vain 15 minuutissa.

Kesä, mansikat ja kermavaahto – tätä yksinkertaista makuyhdistelmää ei voiteta helposti.

Mansikkaviettelys on kotitalouden lehtori Anu Heinaron luoma, MTV:n sivulta käy ilmi.

Ainekset

  • 175 g suklaatäytekeksiä (esim. Domino)
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 tl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 400 g mansikoita

Valmistusohje

  1. Hienonna keksit murusiksi monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa.
  2. Vaahdota vispikermaa, lisää ranskankerma ja sokerit.
  3. Poista mansikoista kannat ja pilko mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi.
  4. Annostele lasien pohjalle keksimuruja, sitten vaahtoa ja lopuksi mansikat.

Anu Heinaron vinkki: mansikat voi marinoida hetken aikaa tilkassa proseccoa.

Resepti: Anu Heinaro / Makuja