Tämä mansikkaviettelys on kesäjälkkärien aatelia ja se valmistuu vain 15 minuutissa.
Kesä, mansikat ja kermavaahto – tätä yksinkertaista makuyhdistelmää ei voiteta helposti.
Mansikkaviettelys on kotitalouden lehtori Anu Heinaron luoma, MTV:n sivulta käy ilmi.
Ainekset
- 175 g suklaatäytekeksiä (esim. Domino)
- 2 dl vispikermaa
- 150 g ranskankermaa
- 3 tl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 400 g mansikoita
Valmistusohje
- Hienonna keksit murusiksi monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa.
- Vaahdota vispikermaa, lisää ranskankerma ja sokerit.
- Poista mansikoista kannat ja pilko mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi.
- Annostele lasien pohjalle keksimuruja, sitten vaahtoa ja lopuksi mansikat.
Anu Heinaron vinkki: mansikat voi marinoida hetken aikaa tilkassa proseccoa.
Resepti: Anu Heinaro / Makuja