Paahdettu parsakaali on herkullinen ja helppo vaihtoehto uunissa paahdetuille perunoille.

Uunissa se saa ihanan rapean pinnan ja syvän, hieman pähkinäisen maun.

Kevään ollessa täällä moni haluaa syödä terveellisemmin, ulkoilla enemmän ja ehkä pudottaa muutaman kilon kesän rientoja varten. Onneksi terveellisempi ruokavalio ei tarkoita, että täytyisi luopua herkullisesta ruoasta.

Seuraavalla kerralla, kun haluat herkutella pihvillä tai muulla pääruoalla, kokeile paistaa lisukkeeksi parsakaalia perunoiden sijaan. Parsakaalit toimivat myös sellaisenaan naposteltavina tai voit maustaa ja marinoida ne makusi mukaan.

food green produce vegetable market broccoli 1233722 pxhere.com
Kuva: pxhere.com

Paahdettu parsakaali

Ainekset:

  • 1 iso parsakaali (tai n. 500 g parsakaalin nuppuja)
  • 2 rkl oliiviöljyä (tai voisulaa extra-rapeaan lopputulokseen)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta (tai esim. valkosipulijauhetta, currymaustetta, juustokuminaa)
  • ½ tl chilihiutaleita (valinnainen)

Ohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 220 °C:seen.
  2. Leikkaa parsakaalin nuput suupalan kokoisiksi paloiksi. Voit käyttää myös varren meheviä osia kuorittuina ja viipaloituina.
  3. Sekoita mausteet ja öljy kulhossa. Lisää parsakaalit ja sekoita hyvin, jotta mausteet levittyvät tasaisesti.
  4. Levitä parsakaalit leivinpaperin päälle pellille niin, etteivät ne ole liian tiiviisti.
  5. Paahda uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes parsakaalit ovat paahtuneita ja hieman ruskistuneita. Käännä puolivälissä.
  6. Tarjoile heti! Halutessasi voit viimeistellä annoksen raastetulla parmesaanilla, sitruunamehulla tai tuoreilla yrteillä (esim. persilja, basilika tai timjami).

Vinkki: Jos haluat erityisen rapean lopputuloksen, sekoita 1 rkl maissitärkkelystä öljyn ja mausteiden joukkoon ennen paistamista.

Tarjoiluideoita:
Nauti paahdettu parsakaali sellaisenaan, lempidipin kanssa tai lisukkeena vaikkapa grilliruoan kanssa.