Sitruuna-Crème Brûlée tarjoillaan suoraan sitruunankuoresta.
Jos etsit herkullista jälkiruokaa, joka on todella helppo valmistaa ja näyttää upealta, olet oikeassa paikassa.
Crème Brûlée on hienostunut ranskalainen jälkiruoka. Se valmistetaan yleensä vaniljatankojen, kerman, sokerin ja keltuaisen seoksesta, joka kypsennetään uunissa ja jäähdytetään ennen sokerin karamellisointia. Tämä luo rapean karamellikuoren, joka peittää pehmeän ja kermaisen sisuksen.
Pääset seuraavaksi tutustumaan hieman perinteistä Crème Brûléeta eksoottisempaan versioon – löydät kaiken tarvittavan alta.
Sitruuna Crème Brûlée ainekset:
- 2 sitruunaa
- 220 ml kuohukermaa
- 50 g sokeria
- 45 g sitruunamehua
- Hieman vanilja-uutetta tai vaniljatanko
- Ripus raastettua sitruunankuorta
Sitruuna Crème Brûlée valmistus:
- Halkaise sitruunat ja poista hedelmäliha lusikan avulla.
- Purista mehu siivilän läpi.
- Keitä kaikki ainekset ja lisää hieman raastettua sitruunankuorta.
- Kaada seos takaisin kuoriin ja siirrä ne jääkaappiin jähmettymään.
- Ennen tarjoilua: ripottele annosten päälle ruokosokeria ja karamellisoi ne kaasupolttimella.
Valmistusohjeet on katsottavissa myös oheiselta videolta:
Sitruunankuoresta tarjoiltu Crème Brûlée näyttää kauniilta ja maistuu ihanan raikkaalta.