Voit valmistaa herkullista puolukkajäätelöä kotona ilman jäätelökonetta.

Puolukoiden kerääminen on helppoa ja vaivatonta hommaa verrattuna esimerkiksi mustikoiden keräämiseen. Puolukat lähtevät kätevästi ryppäissä ja ne eivät murskaudu mustikoiden tavoin.

Jäätelön valmistamiseen ei tarvita jäätelökonetta ja itse asiassa ei paljoa muutakaan. Riittää, että menet kauppaan ja ostat pari raaka-ainetta (jos sinulta löytyy puolukoita omasta takaa).

800px Puolukka
Kuva: Wikipedia Commons

Tässä on yksinkertainen puolukkajäätelöresepti:

Ainekset:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 prk kondensoitua maitoa (makeutettu, n. 400 g)
  • 2 dl puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohjeet:

  1. Soseuta puolukat: Jos käytät pakastettuja puolukoita, anna niiden sulaa. Soseuta puolukat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella hienoksi massaksi. Voit halutessasi siivilöidä soseen, jos haluat päästä eroon kuorista.
  2. Vatkaa kerma: Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä ainekset: Sekoita kondensoitu maito ja vaniljasokeri keskenään. Lisää puolukkasose ja sekoita tasaiseksi. Kääntele varovasti kermavaahto seokseen.
  4. Pakasta: Kaada seos sopivaan astiaan ja laita pakastimeen vähintään 4–6 tunniksi tai yön yli.
  5. Tarjoilu: Ota jäätelö pakastimesta hieman ennen tarjoilua, jotta se pehmenee sopivasti. Koristele halutessasi tuoreilla puolukoilla tai keksimurulla.

Nauti raikkaasta ja täyteläisestä puolukkajäätelöstä!