Piparkakun tuoksu tuo mieleen lapsen, talven ja lumen.
Pipareita on kiva paistaa ja napostella sellaisenaan, mutta ne sopivat erinomaisesti muun muasta juustokakkuihin ja vaikkapa vaniljajäätelön kaveriksi.
Tämä piparijuustokakku tuo joulun tuntua jälkiruokapöytään ja sen valmistaminen on yksinkertaista!
Piparijuustokakku
Valmistusaika: 30 minuuttia (+ hyytyminen)
Ainekset
Pohja:
- 200 g piparkakkuja
- 75 g voita, sulatettuna
Täyte:
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta (tai maun mukaan)
- 2 liivatelehteä (jos haluat kiinteämmän koostumuksen)
Koristelu:
- Piparkakkuja muruina tai kokonaisina koristeiksi
- Tomusokeria siroteltuna (halutessasi)
Ohjeet
- Pohja: Murskaa piparkakut ja yhdistä sulatettuun voihin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.
- Täyte: Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri ja piparkakkumauste.
- Kermavaahto: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä tuorejuustoseokseen.
- Liivatteen käyttö (valinnainen): Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita liivate täytteeseen hyvin.
- Kakun kokoaminen: Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
- Koristelu: Koristele kakku piparkakkumuruilla, kokonaisilla piparkakuilla ja ripottele halutessasi tomusokeria.
Tarjoile piparijuustokakku esimerkiksi glögin kera.