Mango on herkullinen hedelmä, joka ei ainoastaan tarjoa miellyttävää makuelämystä, vaan sisältää myös useita ravintoaineita ja vitamiineja.

Mango (Mangifera indica) on lämpimän ilmaston kasvi, ja se kasvaa parhaiten trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Mangot vaativat kosteaa ilmastoa ja lämpötilan, joka ei laske liian alas.

Tällä hetkellä on mangojen sesonkiaika, jonka vuoksi niitä saa kohtuullisen edullisesti hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Raakoja mangoja puussa.
Kuva: Wikipedia Commons

Kokosimme alapuolelle mahdollisia terveysvaikutuksia, joista pääset nauttimaan syömällä mangoa.

  1. Runsas C-vitamiinipitoisuus: Mango on erinomainen C-vitamiinin lähde. C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän toimintaa, auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä tukee ihon terveyttä.
  2. Antioksidantit: Mango sisältää antioksidantteja, kuten beetakaroteenia ja flavonoideja. Nämä yhdisteet voivat auttaa neutraloimaan vapaita radikaaleja elimistössä, mikä voi suojata soluja oksidatiiviselta stressiltä ja tulehdukselta.
  3. Kuitupitoisuus: Mango sisältää kuitua, erityisesti liukoista kuitua. Kuitu on tärkeää ruoansulatukselle, ja se voi auttaa ylläpitämään terveellistä suoliston toimintaa sekä vähentää ummetusta.
  4. A-vitamiini: Mango tarjoaa A-vitamiinia, joka on tärkeä näkökyvylle, ihon terveydelle ja immuunijärjestelmän toiminnalle.
  5. Verenpaineen hallinta: Mango voi osallistua verenpaineen hallintaan sen kaliumin ja magnesiumin ansiosta. Nämä kivennäisaineet voivat auttaa ylläpitämään terveellistä verenpainetta.

Monipuolinen ruokavalio koostuu hedelmistä, vihanneksista, proteiineista ja hiilihydraateista. Mangon voikin tuoda osaksi terveellistä ruokavaliota tuntematta syyllisyyttä. Monet hyvän makuiset herkut ovat nimittäin epäterveellisiä, mutta tämä ei päde vaikkapa mangoon.

Lisäsimme alle videon, jossa näytetään miten mango kannattaa kuoria.

Vinkki: mangoa voi myös kuivattaa, jolloin sen maku tiivistyy entistä makeammaksi.