Popsi popsi porkkanaa, hampaita se vahvistaa. Porkkana on perunan jälkeen Suomen toiseksi suosituin kasvis ja keskimäärin sitä syödään yhdeksän kiloa henkeä kohden.
Kotimaiset porkkanat ovat tällä hetkellä superedullisia ja halvimmillaan niitä saa 0,5-1 euron kilohinnalla.
Porkkanaa voi napostella sellaisenaan, siitä voi tehdä raastetta – lisäksi se sopii hyvin ruoanlaittoon sekä leivontaan. Mehevä porkkanakakku onkin monen herkuttelijan suosikkijälkiruoka.
Tuleeko porkkanoita säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kasvisten oikea säilytyspaikka voi tulla joskus yllätyksenä. Muun muassa kurkkua ja tomaattia tulisi säilyttää ennemmin huoneenlämmössä kuin jääkaapissa.
Kaupasta ostetut porkkanat tulee kuitenkin säilyttää jääkaapissa. Porkkana viihtyy paremmin kylmässä säilytyspaikassa ja täten se säilyy pidempään.
Porkkana säilyy jääkaapissa pitkään, kunhan se ei altistu muiden kasvisten ja hedelmien tuottamalle etyleenille. Porkkanat kannattaa säilyttää alkuperäisessä muovipussissa, johon ne on pakattu.
Pitkään jääkaapissa lojunut porkkana saattaa itää, mutta sen voi silti huoletta syödä.