Parsakaali säilyy parhaiten, kun se suojataan oikeaoppisesti.

Moni voisi kuvitella parsakaalin olevan sukua parsalle – nimestä huolimatta näin ei kuitenkaan ole.

Kotimainen parsakaali on tällä hetkellä parhaimmillaan ja satokausi.fi -sivuston mukaan kaupasta kannattaa valita yksilöitä, jotka ovat tiivisnuppuisia, tummanvihreitä tai jopa violettiin vivahtavia.

Kuva: pxhere.com

Herkkä etyleenille

Etyleeni on yksinkertainen hiilivetykaasu, joka toimii kasvihormonina ja vaikuttaa merkittävästi kasvien kasvuun ja kehitykseen. Se on erityisen tärkeässä osassa hedelmien kypsymisessä. Monet hedelmät erittävät kypsymisen aikana luontaisesti etyleeniä. Etyleenin liiallinen määrä voi johtaa ennenaikaiseen kypsymiseen ja pilaantumiseen.

Suojaa muovilla

Parsakaalia kannattaa säilyttää muovin sisällä, esimerkiksi muovipussiin käärittynä. Parsakaalin nuppu kuivuu helposti, joten muovi auttaa suojaamaan sitä etyleenin lisäksi kuivuudelta.

Moni jättää parsakaalin jalan hyödyntämättä

Parsakaalin jalan maku muistuttaa kaalia ja se on hieman makeahko. Parsakaalin jalan voi käyttää nupun tavoin. Mikäli jalka tuntuu sitkeältä, koita kuoria se, jolloin sitkeys yleensä häviää.

Lähde: satokausi.fi