Etikasta on apua vaikka minkä siivoamisessa. Lisäksi se on edullista ja ympäristöystävällistä.

On kuitenkin olemassa tilanteita, jolloin etikkaa ei kannata käyttää – näin vältät ylimääräisen työn ja ikävän lopputuloksen.

Etikkaa on käytetty kodinhoidossa iät ja ajat – eikä ihme, sillä se päihittää edelleen monet kemikaalit. Etikan sisältämä happo kuitenkin tarkoittaa sitä ettet voi käyttää sitä kaikkien esineiden ja tavaroiden puhdistamiseen.

Kuva: Wikipedia Commons

Listasimme alapuolelle tilanteita, joissa sinun ei tulisi käyttää etikkaa.

1. Luonnonkivi

Luonnonkivien, kuten marmorin, graniitin, hiekka- tai kalkkikiven puhdistaminen etikalla voi olla pilata niiden pinnat. Etikan sisältämä happo on sen verran vahvaa, että se voi aiheuttaa pinnoille läikkiä ja värjäymiä.

2. Kananmunan aiheuttamat tahrat

Kananmunatahran tai läikän hierominen etikalla ei kannata. Viinietikka saa kananmunan hyytelöitymään, jonka seurauksena tahra jää entistä tiukemmin kiinni.

3. Vahatut ja sileät pinnat

Etikan sisältämä happo voi pilata vahatun pinnan hävittämällä vahan ja paljastamalla suojattuna olleen pinnan. Tämä pätee niin huonekaluihin kuin lattiaankin.

4. Jalopuu

Ole varovainen etikan ja puun kanssa. Erityistä varovaisuutta tulisi noudattaa jalopuiden kanssa. Älä koskaan luuttua parkettilattiaa tai hienompia puisia huonekaluja etikalla.

Lähde: Expressen / Leva & Bo