Kahvin sekaan voi lisätä hieman voita mikäli haluaa aamuihin lisäenergiaa.

“Voikahvi” tunnetaan paremmin nimeltä “bulletproof-kahvi” – se on saavuttanut suosiota erityisesti ketogeenisen ruokavalion ja paastoamisen yhteydessä.

Listasimme alapuolelle miksi kahvin sekaan kannattaa lisätä voinokare.

Kuva: pexels.com
  1. Energia ja kestävyys: Voi tarjoaa energiaa heti aamusta. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun halutaan saada energinen alku päivälle ilman verensokerin heilahteluja.
  2. Parantaa keskittymiskykyä: Voikahvin sisältämät rasvat, kuten voin rasvahapot, voivat edistää aivojen toimintaa ja parantaa keskittymiskykyä. Tämä on yksi syy, miksi monet lisäävät voita kahviin esimerkiksi ennen työpäivän alkua.
  3. Ketogeeninen ruokavalio: Ketogeenistä ruokavaliota noudattavat ihmiset suosivat usein voikahvia, koska se auttaa pysymään ketoosissa. Rasvat auttavat kehoa käyttämään rasvaa energianlähteenä hiilihydraattien sijaan.
  4. Pitkään kestävä kylläisyyden tunne: Voikahvin juominen voi auttaa pitämään nälän loitolla pidempään, koska rasvat hidastavat ruoansulatusta. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi paastoa noudattaville.
  5. Maku ja koostumus: Voi antaa kahville täyteläisemmän maun ja kermaisen koostumuksen, mikä miellyttää monia.

Huomioi kuitenkin se, että voikahvi sisältää runsaasti kaloreita, joten sen sitä ei kannata nauttia montaa kuppia päivässä.

Jaa vinkki ystävällesi!