Tietyt mausteet ja yrtit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa morttelin avulla.

Inkiväärin ja valkosipulin murskaaminen morttelissa kannattaa, sillä se vapauttaa enemmän makua ja aromia verrattuna pelkkään leikkaamiseen, raastamiseen tai pilkkomiseen.

Kuva: Wikipedia Commons

Tässä ovat tärkeimmät syyt, miksi niiden murskaaminen morttelissa on suositeltavaa:

  1. Aromaattisten öljyjen vapauttaminen: Inkivääri ja valkosipuli sisältävät paljon aromaattisia öljyjä, jotka vastaavat niiden tunnusomaisista, voimakkaista mauista ja tuoksuista. Murskaaminen morttelissa rikkoo niiden solurakenteen, vapauttaen näitä öljyjä tehokkaammin kuin veitsellä leikkaaminen.
  2. Tasaisempi tekstuuri: Morttelissa murskaaminen mahdollistaa tasaisemman ja hienomman tekstuurin, joka on ihanteellinen kastikkeissa, marinadeissa ja tahnoissa. Tämä auttaa näitä aineksia sekoittumaan paremmin muihin raaka-aineisiin, jolloin ne jakautuvat tasaisemmin ruuassa.
  3. Maku: Murskaaminen lisää inkiväärin ja valkosipulin makujen intensiteettiä, mikä parantaa ruoan makua kokonaisuudessaan. Esimerkiksi valkosipulista tulee terävämpää ja täyteläisempää, kun se murskataan.
  4. Monikäyttöisyys: Morttelissa murskattu inkivääri ja valkosipuli soveltuvat hyvin monenlaisiin ruokiin. Ne voidaan sekoittaa suoraan marinadiin, lisätä kastikkeisiin tai käyttää esimerkiksi curryn pohjana, mikä antaa ruoalle syvemmän maun.
  5. Vähemmän kitkeryyttä: Morttelissa murskaaminen voi myös vähentää joidenkin ainesten, kuten valkosipulin, kitkeryyttä. Tämä johtuu siitä, että prosessi vapauttaa hitaammin rikkiyhdisteitä, jotka voivat tehdä valkosipulista liian voimakkaan maun.
Kuva: pxhere.com

Murskaaminen morttelissa ei ole ainoastaan perinteinen menetelmä, vaan se tarjoaa myös konkreettisia etuja makujen ja aromien kannalta, mikä tekee ruoasta maistuvampaa ja aromaattisempaa.

Jaa uutinen ystävillesi, jotka ovat inkiväärin ja valkosipulin ystäviä.