
Minttuhyytelö on osa tuhansien suomalaisten pääsiäispöytää.
Minttuhyytelö on raikas ja makea säilyke, jota käytetään usein lisukkeena erityisesti lampaanlihan kanssa. Sen kirkas vihreä väri ja raikas mintun maku tuovat annoksiin hienostuneen vivahteen.
Hyytelö valmistetaan tuoreesta mintusta, sokerista ja etikasta, ja se sopii mainiosti myös juustotarjottimelle tai pienten suolaisten herkkujen pariksi.

Minttuhyytelö
Ainekset:
- 2 dl tuoreita mintunlehtiä (n. 1 ruukku tai iso nippu)
- 2,5 dl vettä
- 0,5 dl valkoviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
- 4 dl sokeria
- 1 pussi (n. 25 g) hillo-marmeladisokeria (tai käytä hyytelöimisainetta esim. agar-agar tai liivatelehtiä)
- (Halutessasi: muutama tippa vihreää elintarvikeväriä)
Ohje:
- Valmistele minttu:
- Huuhtele mintunlehdet ja silppua ne karkeasti.
- Keitä neste:
- Kiehauta vesi ja lisää mintunlehdet.
- Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Siivilöi lehdet pois ja ota kirkas neste talteen.
- Lisää etikka ja sokeri:
- Lisää mintunesteeseen etikka ja sokeri.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
- Hyytelöinti:
- Lisää hillo-marmeladisokeri (tai muu hyytelöintiaine) ohjeen mukaan.
- Kiehauta vielä kerran ja sekoita huolellisesti.
- Halutessasi lisää tippa tai kaksi vihreää elintarvikeväriä saadaksesi perinteisen vihreän sävyn.
- Purkitus:
- Kaada hyytelö puhtaisiin lasipurkkeihin.
- Sulje kannet heti ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Säilytä jääkaapissa. Hyytelö säilyy useita viikkoja viileässä.
Nauti minttuhyytelö lampaan- tai karitsanlihan kanssa!