Silli, varhaisperunat ja voi ovat olleet kesän ykkösjuttu – ainakin meidän perheessämme.
Joskus pieni vaihtelu kuitenkin virkistää ja siksi innostuin henkilökohtaisesti ruotsalaisen ICA-kauppaketjun julkaisemasta reseptistä.
Sillikakku maistuu loistavalta sellaisenaan tai vaikkapa varhaisperunoiden kera. Sillikakun valmistaminen on helppoa ja se vaatii vain noin puoli tuntia aktiivista kokkailua.
Sillikakku ainekset
- 8 palaa
Pohja
- 200 g saaristolaisleipää
- 75 g voita
Täyte
- 1 purkki matjessilliä (n. 215 g)
- 3 liivatelehteä
- 1 punasipuli
- 1 purkki rahkaa 10% (n. 250 g)
- 3 dl kermaviiliä
- 3 rkl matjessillilientä
- Ripaus suolaa
- Ripaus jauhettua mustapippuria
Koristeeksi
- 1 ruukku hienonnettua ruohosipulia
- 1/2 punasipuli hienoksi pilkottuna
Sillikakku valmistusohjeet
- Hienonna leipä veitsellä tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se hienonnetun leivän kanssa. Laita leipäseos kakkuvuokaan, jossa on irrotettavat reunat (halkaisija noin 24 senttimetriä). Painele taikina pohjaa vasten ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Liuota liivatinlehdet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada sillit siivilään, lisää alle lautanen, jotta saat liemen säästettyä.
- Kuori punasipuli, hienonna se ja silli. Sekoita sipuli, silli, rahka, kermaviili, matjessilliliemi, pippuri ja suola.
- Sulata liivatelehdet kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää pieni osa silliseoksesta sulan liivatteen joukkoon. Anna seoksen jäähtyä, sekoittele samalla. Sekoita liivateseos lopun täytteen kanssa. Kaada seos vuokaan. Anna seistä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Asettele kakku tarjoiluastialle ja lisää hienonnettu ruoho- ja punasipuli koristeeksi.
Valmistusohjeet ovat katsottavissa myös oheiselta videolta!
Herkullinen resepti, joka sopii täydellisesti varhaisperunoiden ja voin kanssa.