Kaksi raaka-ainetta ja sinulla on ainekset herkulliseen umamipommiin – kuivattuja suppilovahveroja ja suolaa.

Suppilovahveroita tulee tänä vuonna runsaasti ja niitä löytää suurissa määrin kosteista kuusikoista, joissa on sammalta. Suppilovahverot on helppo kuivata ja ne tällä tavoin säilyvät useamman vuoden ajan. Lisäksi kuivatut sienet vievät tavattoman vähän tilaa.

landscape tree nature forest grass wilderness 981178
Kuva: pxhere.com

Kuivatuista suppilovahveroista saa valmistettua helposti suppilovahverosuolaa, joka sopii omaan käyttöön ja vaikkapa lahjaksi.

Tällä makusuolalla voi maustaa niin perunoita kuin munakkaitakin. Voit myös lisätä maustetta esimerkiksi sämpylätaikinaan.

Suppilovahverosuola

  • noin 25 g kuivattuja suppilovahveroita (iso kourallinen)
  • 1 ½ dl merisuolaa
  1. Laita tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon kuivatut suppilovahverot ja suola. Aja kunnolla tasaiseksi.
  2. Purkita sienisuola tiiviiseen lasipurkkiin.

Nauti herkullisesta suolasta ruoanlaitossa tai anna purkki vaikka lahjaksi! Jaa vinkki muille sienestäjille.