Seijan piparijälkiruoka on jouluhitti!
Seija Lappi on kehittänyt joulukauden herkun, jonka valmistus on nopeaa ja maku hurmaa niin tekijän kuin vieraatkin.
Hän jakoi ohjeensa Iltalehden lukijoille, sillä uskoo, että monet arvostavat yksinkertaista mutta herkullista reseptiä joulukiireiden keskellä.
Kaksi piparia ja väliin porkkanakakkukuorrutusta
– Minulle oli tulossa vieraita ja mietin, mitä ihmettä laittaisin tarjolle. Minulla oli vähän kiire siinä, mutta halusin silti tehdä jotain itse enkä vain laittaa valmispipareita tarjolle. Keksin sitten tehdä pipareiden väliin porkkanakakkukuorrutuksen vaniljatuorejuustosta, ja siitä tuli todella hyvää. Laitoin täytetyt piparit kannelliseen astiaan ja jääkaappiin, jossa piparit pehmenivät ihanasti, Lappi kertoo Iltalehdelle.
Lappi tunnustaa suosivansa kaupan valmispipareita, sillä hän ei yleensä jaksa leipoa pipareita itse.
– Niiden tarjoaminen vieraille voi kuitenkin saada aikaan olon, että eikö tässä ole parempaan pystytty. Siihenkin nämä täytetyt piparit ovat vastaus. Larppasin parempaa leipojaa näiden avulla, Lappi nauraa.
Kuorrutteen ainekset:
- Vaniljatuorejuustoa
- Tomusokeria
- Voita
Piparitaikina on Lapin mieleen jopa enemmän kuin kypsät piparit, ja sama intensiivinen maku löytyy myös porkkanakakkukuorrutuksella täytetyistä pipareista.
– Vieraat ihastuivat, ja niin minäkin. Nyt täytyy ihan hillitä itseäni, etten koko ajan hakisi jääkaapista lisää näitä.
Koristele piparit tomusokerilla.
– Nämä ovat vähän kuin uudelle tasolle nostettuja piparkakkuja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Lähde: IL