Lentävä Jaakko (Flygande Jakob) on ruotsalainen klassikkoruoka, joka on helppo ja herkullinen uuniruoka.
Se yhdistää kanan, pekonin, banaanin ja maapähkinät täyteläiseksi ja hieman makeaksi makuyhdistelmäksi.
Tässä perinteinen resepti:
Lentävä Jakob -resepti
(4–6 annosta)
Ainekset:
- 600 g broilerinfileetä (tai kypsää grillattua broileria)
- 140 g pekonia
- 2 banaania
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl suolapähkinöitä
Lisäksi:
- Keitettyä riisiä tarjoiluun
Valmistusohje:
- Esivalmistelut: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kypsennä kana: Jos käytät raakoja broilerinfileitä, paista ne pannulla kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät valmista grillibroileria, riivi se paloiksi.
- Pekoni: Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi pannulla. Nosta sivuun talouspaperin päälle.
- Banaanit: Kuori ja viipaloi banaanit.
- Kokoa vuoka: Levitä kypsä broileri uunivuoan pohjalle. Asettele banaaniviipaleet päälle.
- Tee kastike: Sekoita kulhossa kerma ja chilikastike. Kaada seos uunivuokaan broilerin ja banaanien päälle.
- Päälle ripoteltavat: Lisää pinnalle paistettu pekoni ja suolapähkinät.
- Paista uunissa: Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja kuohkea.
- Tarjoilu: Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Vinkkejä:
- Jos haluat miedomman maun, voit korvata makean chilikastikkeen ketsupilla.
- Voit lisätä mukaan myös sieniä tai paprikaa tuomaan lisää makua.
- Kokeile paahdettuja cashew-pähkinöitä suolapähkinöiden sijaan.
Jaa resepti ystävillesi!