Lentävä Jaakko (Flygande Jakob) on ruotsalainen klassikkoruoka, joka on helppo ja herkullinen uuniruoka.

Se yhdistää kanan, pekonin, banaanin ja maapähkinät täyteläiseksi ja hieman makeaksi makuyhdistelmäksi.

Tässä perinteinen resepti:

Lentävä Jakob -resepti

(4–6 annosta)

Ainekset:

  • 600 g broilerinfileetä (tai kypsää grillattua broileria)
  • 140 g pekonia
  • 2 banaania
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl suolapähkinöitä

Lisäksi:

  • Keitettyä riisiä tarjoiluun

Valmistusohje:

  1. Esivalmistelut: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kypsennä kana: Jos käytät raakoja broilerinfileitä, paista ne pannulla kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät valmista grillibroileria, riivi se paloiksi.
  3. Pekoni: Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi pannulla. Nosta sivuun talouspaperin päälle.
  4. Banaanit: Kuori ja viipaloi banaanit.
  5. Kokoa vuoka: Levitä kypsä broileri uunivuoan pohjalle. Asettele banaaniviipaleet päälle.
  6. Tee kastike: Sekoita kulhossa kerma ja chilikastike. Kaada seos uunivuokaan broilerin ja banaanien päälle.
  7. Päälle ripoteltavat: Lisää pinnalle paistettu pekoni ja suolapähkinät.
  8. Paista uunissa: Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja kuohkea.
  9. Tarjoilu: Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Vinkkejä:

  • Jos haluat miedomman maun, voit korvata makean chilikastikkeen ketsupilla.
  • Voit lisätä mukaan myös sieniä tai paprikaa tuomaan lisää makua.
  • Kokeile paahdettuja cashew-pähkinöitä suolapähkinöiden sijaan.

Jaa resepti ystävillesi!