Mozzarella-tomaattivartaat kruunataan herkullisella rucola-pestokastikkeella.

Mozzarellasalaatti tarjoillaan perinteisesti suurelta lautaselta, mutta tässä reseptissä suosittu salaatti on muutettu naposteltavaan muotoon. Reseptin salaisuus piilee siinä, että tavallisten tomaattien ja mozzarella-pallojen tilalle on valittu niiden miniversiot.

Tätä herkkua voi tarjoilla niin juhlissa kuin cocktail-kutsuillakin.

Ainekset viiteen vartaaseen:

  • 150 g miniluumutomaatteja
  • 125 g minimozzarellapalloja valutettuna

Rucola-pestokastike

  • 50 g rucolaa
  • 30 g parmesaanijuustoa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 – 11/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä

Mozzarella-tomaattivarras valmistusohje:

  1. Huuhtele miniluumutomaatit ja valuta mozzarellapallot.
  2. Pujota vuorotellen varrastikkuhin.
  3. Valmista pestokastike.
  4. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
  5. Valuta pestokastiketta vartaiden päälle.

Vinkki! Voit halutessasi paahtaa auringonkukansiemenet tai cashewpähkinät kuumalla pannulla ennen peston valmistusta.

Resepti: mtvuutiset.fi / Hellapoliisi