Mozzarella-tomaattivartaat kruunataan herkullisella rucola-pestokastikkeella.
Mozzarellasalaatti tarjoillaan perinteisesti suurelta lautaselta, mutta tässä reseptissä suosittu salaatti on muutettu naposteltavaan muotoon. Reseptin salaisuus piilee siinä, että tavallisten tomaattien ja mozzarella-pallojen tilalle on valittu niiden miniversiot.
Tätä herkkua voi tarjoilla niin juhlissa kuin cocktail-kutsuillakin.
Ainekset viiteen vartaaseen:
- 150 g miniluumutomaatteja
- 125 g minimozzarellapalloja valutettuna
Rucola-pestokastike
- 50 g rucolaa
- 30 g parmesaanijuustoa
- 1 dl auringonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 – 11/2 dl oliiviöljyä
- suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
Mozzarella-tomaattivarras valmistusohje:
- Huuhtele miniluumutomaatit ja valuta mozzarellapallot.
- Pujota vuorotellen varrastikkuhin.
- Valmista pestokastike.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
- Valuta pestokastiketta vartaiden päälle.
Vinkki! Voit halutessasi paahtaa auringonkukansiemenet tai cashewpähkinät kuumalla pannulla ennen peston valmistusta.
Resepti: mtvuutiset.fi / Hellapoliisi