Fenkolin lisääminen lohikeittoon nostaa makuelämyksen uudelle tasolle.

Fenkoli tuo keittoon raikasta, hieman anismaista makua, joka täydentää lohen pehmeää ja täyteläistä makua. Fenkoli antaa keittoon myös hienoista makeutta ja aromaattisuutta, joka tasapainottaa lohen rasvaisuutta.

Sen lisäksi, että fenkoli lisää keittoon makua, se tuo myös mukavaa tekstuuria. Fenkolin rapeus säilyy kypsennyksessä jonkin verran, jolloin keittoon tulee kontrastia verrattuna muihin pehmeisiin ainesosiin, kuten perunoihin ja sipuliin.

Fenkoli-lohikeitto

Annoksia 4

Hinta per annos 2,85 e

Valmistusaika noin 25 min

  • 3–4 kiinteää perunaa
  • 2–3 porkkanaa
  • 1 fenkoli
  • noin 1 litra kalalientä
  • noin 500 g lohi- tai kirjolohifileetä
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl kermaa (kuohu- tai ruoka-)
  • ½ ruukku tilliä

Valmistusohjeet

  1. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna kalaliemi kattilassa, lisää perunat ja porkkanat kiehuvaan liemeen ja keitä noin 5 minuuttia.
  3. Poista kalafileestä nahka ja leikkaa paloiksi. Mausta suolalla.
  4. Lisää fenkoliviipaleet kattilaan ja keitä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää kattilaan kalapalat sekä kerma, kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Anna tekeytyä muutaman minuutin ajan, maista ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa.
  6. Tarjoa tuoreen tillin kanssa ja nauti!

Resepti: IS / Ruokala