Jo vuosia sitten ensimmäisen kerran sosiaalisen median villinnyt mukikakku on tehnyt paluun.

Mukikakun reseptiä on ajan kuluessa paranneltu ja muun muassa kananmuna on jätetty kokonaan siitä pois. Tämän ansiosta lopputulos on kuohkea ja ilmava.

Ilta-Sanomien mukaan tällä mukikakulla on mehevyystakuu! 

Ainekset

  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 5 rkl maitoa
  • 2 rkl voisulaa
  • 1 ½ rkl hasselpähkinälevitettä

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita kuivat ainekset mikronkestävässä suurehkossa mukissa. Lisää maito ja voisula ja sekoita haarukalla tasaiseksi. Lusikoi iso ruokalusikallinen hasselpähkinälevitettä keskelle.
  2. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 50 sekuntia. Tarkkaile kakkua, jotta se ei vyöry ulos mukista. Sen on myös tarkoitus jäädä keskeltä kosteaksi. (Mikroaaltouuneissa on eroja, joten mukikakku kannattaa valmistaa valvovan silmäparin alla. )

Resepti: Ilta-Sanomat