Kulinaristi ja julkkiskokki Hanna Sumari jakoi herkullisen raparperireseptin.

Raparperista valmistetut jälkiruoat ovat olleet tänä vuonna erityisen suuressa suosiossa. Niinpä somessa ja ihmisten huulilla kiertääkin mielenkiintoisia raparperireseptejä.

Halusimme jakaa yhden mielenkiintoisen reseptin kanssanne, jonka bongasimme Maikkarin sivulta.

Päältä rapeaa marenkia, reunoilta sitkeää, keskeltä kirpeää ja pohjasta makeaa. Rakastat tätä paistosta! Hanna hehkuttaa reseptiä MTV:n Makuja -sivulla.

Kuva: Wikipedia Commons

Hanna Sumarin raparperipaistos

Pohja

  • 125 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 100 g fariinisokeria
  • 100 g voita

Täyte

  • 2 kanamunaa
  • 200 valkoista sokeria
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • hyppysellinen suolaa
  • 350 g raparperin paloja (n. 4 vartta)

Valmistusohje

  1. Vuoraa uunivuoka (15 cm x 25 cm ) vuokaa suuremmalla leivinpaperiarkilla. Piiras on helppo nostaa vuoasta paperin avulla, kun se on kypsä.
  2. Sekoita yhteen kylmä voi, jauhot ja sokeri. Painele taikina vuokaan ja paista 175°C uunissa noin 15 min.
  3. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa yhteen munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jauhot ja suola. Lisää sitten vaahtoon 1–2 cm:n paloiksi pilkotut raparperin varret. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista paistosta vielä 40–45 minuuttia. (Pohja on löysä vaikka se on esipaistettu ja se on ok)
  4. Anna paistoksen jäähtyä ensin puolisen tuntia vuoassa ja nosta se sitten mieluiten ilman vuokaa jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Leikkaa paistos n. 5×5 cm paloiksi ja nauti!

Raparperipaistoksen kanssa voi halutessaan tarjoilla jäätelöä, vaniljakastiketta tai kermavaahtoa. Hannan mukaan paistos ei kuitenkaan niitä varsinaisesti kaipaa.

Jaa juttu ystävillesi, jotka pitävät raparperista!

Lähde: MTV / Makuja.fi