Sienirisottoa tehdessä kannattaa muistaa yksi tärkeä asia. Sienestyskausi käy tällä hetkellä kuumimmillaan ja erilaiset sienireseptit ovat ajankohtaisia.

Sienirisotto on ehdottomasti yksi omia suosikkejani, sillä siinä sienten maku pääsee oikeuksiinsa ja valmistusprosessi on myös suhteellisen yksinkertainen.

Kaikki äitini reseptit -blogia pitävä Anna Rintala vinkkasi miten klassikkoateriasta saa erityisen herkullista.

“Miksi et ole tehnyt näin aina”

– Vinkki on niin yksinkertainen, että jäät ihmettelemään, miksi et ole tehnyt näin aina, Nanna kirjoittaa blogissaan.

Kuva: pxhere.com

Sieniä ei kannata paistaa erikseen

Nannan mukaan suurin osa paistaa sienet erikseen pannulla, jonka jälkeen lisää ne risoton joukkoon.

– Ei todellakaan kannattaisi! Nanna kertoi MTV Uutisille.

Nannan mukaan sienirisotosta tulee ylivoimaisen hyvää, kun sienet lisätään mukaan raakana heti riisin ja viinin jälkeen.

– Sienen hyvät makunesteet imeytyvät risottoon. Olen aiemmin tehnyt tattirisottoa näin, ja nyt tein samaan tyyliin kantarellirisottoa. Ihan ylihyvää, Nanna hehkuttaa MTV:lle.

Lähde: MTV Uutiset / Makuja