
Suosikkipatukan makuinen jäätelö vie kielen mennessään.
Snickers-jäätelö on täydellinen herkku makeanhimoisille – se yhdistää pehmeän kerman, suolapähkinöiden rouskeen, kinuskin makeuden ja suklaan täyteläisyyden yhdeksi vastustamattomaksi jäätelöksi.
Kotona tehtynä se on vieläkin parempaa, ja voit säätää täytteet juuri omaan makuun sopiviksi.
Snickers-jäätelö (ilman jäätelökonetta)
Ainekset:
Pohja:
- 5 dl vispikermaa
- 1 prk (n. 400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
Täytteet:
- 1,5 dl suolapähkinöitä
- 1 dl maitosuklaata (esim. Fazer, Marabou, tai valitsemasi suklaa)
- 1 dl kinuskikastiketta (kaupan tai itse tehty)
- (Halutessa voit lisätä myös murskattuja Snickers-patukoita)
Ohjeet:
- Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi.
- Lisää kondensoitu maito ja vanilja vaahdotettuun kermaan. Sekoita tasaiseksi.
- Rouhi suklaa ja sekoita joukkoon. Lisää suolapähkinät ja kinuskikastike.
- Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan, esim. leipävuokaan.
- Lisää halutessasi pinnalle vielä hieman kinuskia ja suklaarouhetta koristeeksi.
- Pakasta vähintään 6–8 tuntia tai yön yli.
- Ota esiin 5–10 minuuttia ennen tarjoilua, jotta jäätelö pehmenee hieman.
Vinkkejä:
- Jos haluat aidomman Snickers-fiiliksen, käytä Snickers-patukoita rouhittuna täytteeksi.
- Voit tehdä itse kinuskikastikkeen kiehauttamalla 2 dl kermaa ja 1,5 dl fariinisokeria ja keittämällä 5–10 minuuttia.
- Lisää hieman suolaa kinuskin joukkoon saadaksesi vivahdetta.