Suosikkipatukan makuinen jäätelö vie kielen mennessään.

Snickers-jäätelö on täydellinen herkku makeanhimoisille – se yhdistää pehmeän kerman, suolapähkinöiden rouskeen, kinuskin makeuden ja suklaan täyteläisyyden yhdeksi vastustamattomaksi jäätelöksi.

Kotona tehtynä se on vieläkin parempaa, ja voit säätää täytteet juuri omaan makuun sopiviksi.

Snickers-jäätelö (ilman jäätelökonetta)

Ainekset:

Pohja:

  • 5 dl vispikermaa
  • 1 prk (n. 400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

Täytteet:

  • 1,5 dl suolapähkinöitä
  • 1 dl maitosuklaata (esim. Fazer, Marabou, tai valitsemasi suklaa)
  • 1 dl kinuskikastiketta (kaupan tai itse tehty)
  • (Halutessa voit lisätä myös murskattuja Snickers-patukoita)

Ohjeet:

  1. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kondensoitu maito ja vanilja vaahdotettuun kermaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Rouhi suklaa ja sekoita joukkoon. Lisää suolapähkinät ja kinuskikastike.
  4. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan, esim. leipävuokaan.
  5. Lisää halutessasi pinnalle vielä hieman kinuskia ja suklaarouhetta koristeeksi.
  6. Pakasta vähintään 6–8 tuntia tai yön yli.
  7. Ota esiin 5–10 minuuttia ennen tarjoilua, jotta jäätelö pehmenee hieman.

Vinkkejä:

  • Jos haluat aidomman Snickers-fiiliksen, käytä Snickers-patukoita rouhittuna täytteeksi.
  • Voit tehdä itse kinuskikastikkeen kiehauttamalla 2 dl kermaa ja 1,5 dl fariinisokeria ja keittämällä 5–10 minuuttia.
  • Lisää hieman suolaa kinuskin joukkoon saadaksesi vivahdetta.