Suurin osa käyttää mikroaaltouunia ainoastaan ruokien sulattamiseen ja lämmittämiseen.

Taste of Home jakoi loistavia vinkkejä siitä miten mikroa voi käyttää apuvälineenä monessa muussakin tilanteessa.

Luettuasi alapuolelle kerätyt vinkit näet mikron aivan uudessa valossa.

Ota kaikki hyöty irti mikroaaltouunista

1. Enemmän mehua sitrushedelmistä
Kun tarvitset sitruunan, limen tai appelsiinin mehua, lämmitä hedelmää mikroaaltouunissa 10–20 sekunnin ajan ennen puristamista. Lämmitys pehmentää hedelmälihaa ja tekee mehun puristamisesta helpompaa.

2. Pelasta kuivunut leipä
Kuivahtanut leipä ei ole menetetty tapaus! Kääri leipä kosteaan talouspaperiin ja lämmitä sitä mikrossa korkealla teholla noin 10 sekuntia.

3. Paahtaminen nopeasti ja tasaisesti
Jos pidät paahdetuista pähkinöistä, mikroaaltouuni tarjoaa nopean ratkaisun. Aseta pähkinät lautaselle yhteen kerrokseen ja lämmitä niitä minuutin jaksoissa. Sekoita välillä, jotta pähkinät paahtuvat tasaisesti ilman palamista.

4. Kiinteä hunaja juoksevaksi
Kovettunut hunaja muuttuu jälleen juoksevaksi hetkessä. Poista purkin kansi ja lämmitä hunajaa mikrossa keskiteholla 30–60 sekuntia. Näin hunaja on valmis käytettäväksi esimerkiksi teehen tai jogurttiin.

5. Kuivaa yrtit kätevästi
Tarvitsetko kuivattuja yrttejä nopeasti? Mikro on oiva apu. Levitä tuoreet yrtit lautaselle yhteen kerrokseen ja lämmitä niitä lyhyissä jaksoissa, kunnes ne kuivuvat. Mikro säilyttää yrttien aromit tehokkaasti.

6. Helpota valkosipulin kuorimista
Valkosipulin kuoriminen voi olla työlästä, mutta mikron avulla se käy hetkessä. Lämmitä kokonainen valkosipuli mikrossa noin 20 sekuntia. Tämän jälkeen kuoret irtoavat lähes itsestään.

Kokeile näitä vinkkejä ja kerro miten ne omasta mielestäsi toimivat!