Oletko kantarelleja rakastava henkilö? Jatka siinä tapauksessa lukemista, sillä Harri Syrjäsen kantarellikeitto on suussa sulavan herkullista ja samettista.

Kokkisodasta alunperin julkisuuteen noussut Harri Syrjänen jakoi pitkään unohduksissa olleen reseptin sosiaalisessa mediassa. Kokki kuvaili keittoa pehmeäksi ja kuohkeaksi.

– Mähän olin ihan unohtanu tän keiton, tää on paras sienikeitto mitä tuut ikinä tekemään. Jos jollain sanalla pitäis tätä kuvata se olis sametti. Pehmee ja kuohkee, täynnä makua. Syksy saa tulla, Harri kirjoittaa omassa Instagramissaan.

Kantarellikeitto

  • 1 l kantarelleja
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 4 dl kantarellilientä
  • pikku nippu ruohosipulia

Harrin Instagramiin jakamat valmistusohjeet:

  1. Revi puhdistetut kantarellit pienemmäksi.
  2. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Silppua ruohosipuli.
  3. Lisää pannuun suolaa ja paista kantarelleja kuumalla lämmöllä, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
  4. Lisää nokare voita sekä salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota hetken ja lisää valkoviini. Anna kiehahtaa.
  5. Lisää kantarelliliemi ja kerma. Anna porista hiljaa hymyillen 10 min. Mausta mustapippurilla.
  6. Kaada keitto blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella. Soseuta kunnolla, jotta keittoon tulee kunnolla ilmaa ja kuohkeutta.
  7. Nosta annos kulhoon ja koristele voissa paistetuilla pienillä kantarelleilla sekä silputulla ruohosipulilla.
  8. Halutessasi pirskottele päälle hieman tryffeliöljyä.

Katso valmistusohjeet oheiselta videolta.

Ei voi olla kovin pahaa! Jaa resepti sieniä rakastaville ystävillesi.