
Churrot ovat täydellinen herkku vappuun, sillä ne tuovat juhlapöytään ripauksen espanjalaista tunnelmaa ja sopivat loistavasti niin brunssille kuin yleiseen herkutteluun.
Churrot ovat rapeita ja makeita – ja niitä voi syödä sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kera.
Uunissa valmistettuna ne ovat friteerattua kevyempi vaihtoehto, mutta eivät makunsa puolesta eroa juurikaan perinteisestä versiosta.
Uunissa paistetut churrot (n. 15 kpl)
Ainekset:
- 2,5 dl vettä
- 100 g voita
- 1 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
Pinnalle:
- 0,5 dl sokeria
- 1–2 tl kanelia
- (halutessasi voit sivellä churrot voisulalla ennen sokerointia)
Ohje:
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauunissa 180 °C).
- Keitä taikina:
- Laita kattilaan vesi, voi, sokeri ja suola.
- Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina irtoaa reunoista ja muodostaa pallon. Anna jäähtyä hetki.
- Lisää munat:
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan jäähtyneeseen taikinaan. Sekoita kunnolla jokaisen lisäyksen jälkeen. Taikinan tulee olla paksua mutta pursotettavaa.
- Pursota:
- Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
- Pursota leivinpaperille tankoja (n. 10–15 cm pitkiä) tai haluamiasi muotoja.
- Paista:
- Paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes churrot ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Kuorruta:
- Voit sivellä churrot voisulalla ja pyöritellä sitten kanelisokerissa.
- Tarjoile heti – esimerkiksi suklaakastikkeen kanssa!
Ihania herkutteluhetkiä!