
Ruokatoimittajan kikalla uunissa paahdetuista parsakaaleista tulee entistä parempia!
Uunissa paahdettu parsakaali on erinomainen kasvislisuke niin arkeen kuin hieman juhlavampaankin ateriaan. Se on helppo varioida erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla, joten se ei käy koskaan tylsäksi. Ruokatoimittaja Valdezilla on myös niksi, jonka avulla parsakaalin maku nousee uudelle tasolle.
– Aina, kun kaipaan helppoa kasvislisuketta, teen paahdettua parsakaalia, The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Jan Valdez kirjoittaa.
Valdezin mukaan kuuma uunipelti auttaa parsakaalin kukintoja karamellisoitumaan paremmin uunissa, mikä parantaa niiden makua.
– Salaisuuteni täydellisten paahdettujen parsakaalien valmistukseen on pellin esilämmittäminen uunissa!
Toimittajan mukaan valmistus menee näin: uuni lämmitetään 220 asteeseen yhdessä uunipellin kanssa. Sillä välin parsakaalin kukinnot erotellaan toisistaan ja pyöräytetään oliiviöljyssä. Mausteiksi riittävät suola ja pippuri. Sitten parsakaali paahdetaan uunissa noin 13–15 minuuttia.
Jos haluaa vieläkin herkullisemman lopputuloksen, voi parsakaalin viimeistellä misovoilla.
Misovoi parsakaalille
- 2 rkl voita
- 2 tl misotahnaa
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- 1 tl sitruunamehua
- chilihiutaleita
Sekoita pehmennyt voi muiden ainesten kanssa. Heitä voin joukkoon uunissa paahdetut, lämpimät parsakaalit ja anna misovoin sulaa kastikkeeksi.
Herkullista ja helppoa – jaa resepti ystävillesi.