Tiesitkö, että juustokeitosta saa todella maukasta, kun sen joukkoon lisätään olutta?

Juustokeitto on täyteläinen alkupala, joka herättää makunystyrät pääruokaa varten. Pienpanimoliiton puheenjohtaja Jyri Ojaluoma kokkasi Huomenta Suomessa olutjuustokeittoa.

Keittoon lisätään reilusti belgityylistä IPA-olutta.

Olutjuustokeitto

Ainekset

  • 2 kpl sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 85 g voita
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 7 1/2 dl kasvislientä
  • 3 1/3 dl belgityylistä IPA- olutta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 250 g cheddaria
  • suolaa ja mustapippuria

Pinnalle

  • 2 viipaletta saaristolaisleipää tai limppua
  • Ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Pieni sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää sitten voi, anna sulaa ja sekoita sipulien kanssa tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita niin, että ne ruskistuvat kullanruskeiksi. Lisää kasvisliemi, olut ja kerma. Sekoita hyvin ja kiehauta, vähennä sitten keskilämmölle. Anna porista noin 15 minuuttia.
  2. Raasta juusto, vähennä lämpö miedolle ja sekoita juusto keittoon vähän kerrallaan. Soseuta keitto sileäksi, maista ja mausta.
  3. Kuutioi leipä ja paista leipäkrutongit pannulla öljyssä. Tarjoa keitto krutonkien ja silputun ruohosipulin kera, juomaksi esim. Kanavan panimon belgi-IPAa.

Jaa resepti muille oluen ystäville!