Metsät ovat parhaillaan täynnä mustikkaa ja monet suuntaavat poimureiden kanssa keräämään ämpärejä täyteen. Poimurilla poimitut mustikat voivat olla melko roskaisia, mutta ei hätää sillä jaoimme aikaisemmin vinkin, jolla saat mustikat puhdistettua salamannopeasti.

Mustikkapiirakka on yksi klassisimmista kesäherkuista ja ainakaan minun mielestäni mikään ei vedä sille vertoja vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa nautittuna.

Jos haluat valmistaa mustikkapiirakan helposti ja nopeasti niin kannattaa jatkaa lukemista. MTV Uutiset jakoi herkullisen mustikkapiirakan reseptin.

Kuva: Flickr.com

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse

Aktiivimartta Marjukka Mikkolan mukaan aina ei tarvitse tehdä itse kaikkea ja valmistuotteita kannattaa käyttää apuna.

– Hyvillä mielin voi käyttää valmistuotteita muussakin arjessa. Sitten voi panostaa niihin asioihin, mistä tykkää ja nauttii, Mikkola vinkkaa MTV Uutisille.

Mustikkapiirakkaan tarvitaan vain neljä raaka-ainetta:

  • Valmis pakastetaikina
  • Valmiiksi maustettu vaniljarahka 2 dl
  • Mustikkaa 3 dl
  • Kananmuna 

Valmistusohjeet:

  1. Sulanut pakastetaikina painellaan vuoan pohjalle
  2. Sekoita vaniljarahka (2 dl) ja mustikat (3 dl) keskenään
  3. Lopuksi joukkoon lisätään kananmuna.
  4. Kaada seos taikinan päälle ja laita piirakka 200 asteiseen uuniin 30-40 minuutiksi.
  5. Nauti!

Jaa helppo resepti ystävillesi!

Lähde: MTV Uutiset / Makuja