Savulohipasta on pettämätön klassikko ja arkiruokien aatelia.

Kari Aihisen simppeli ja kehuttu savulohipasta on MTV:n mukaan ikisuosikki, jonka pariin ihmiset palaavat vuosi toisensa jälkeen.

Aihisen pasta sisältää raaka-aineen, joka ei välttämättä tulisi ensimmäisenä mieleen: currya!

– Tätä reseptiä olen jakanut eniten myös kavereilleni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Simppeli ja täyttävä pasta, jossa suosikkimausteeni curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, Aihinen paljastaa kirjassaan.

Keittiömestari Kari Aihisen resepti on peräisin Kape 24 h -kirjasta (Tammi 2017). Pasta on simppeli ja herkullinen!

Ainekset (4 annosta)

  • tuoretta tilliä
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g lämminsavulohta
  • pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa)
  • puolikas purjo
  • 1 rkl voita
  • 3 tl curryjauhetta
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 prk (75 g) ranskankermaa
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa)

Valmistusohje

  1. Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta.
  2. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.
  3. Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisilpulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. 
  4. Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikka värikäs salaatti.

Huom! Savukalat voivat olla sen verran suolaisia ettei suolaa tarvitse lisätä. Muista siis maistaa ennen kuin lisäät suolaa tai muita mausteita.

Lähde: MTV