
TV:stä tuttu kokki ja ruokakirjailija Harri Syrjänen jakaa aktiivisesti reseptejään sosiaalisessa mediassa.
Tällä kertaa Harri jakoi syksyyn ja alkavaan talveen soveltuvan reseptin. Merimiespihvi on klassikko, joka ei petä – kokeile huippukokin reseptiä!
– Oon aina tykänny Merimiespihvistä. Se on niin yksinkertainen, mutta todella hyvä ja intensiivinen, vähän ku mun tuijotus. Nää laatikkoruoat on nii superhyviä tähän syksyy ja alkavaan talveen. Tee tää nii ei tarvii olla viltin alla yksin, Harri Syrjänen hehkuttaa.
Harri Syrjäsen Merimiespihvit
- 800 g naudan sisäpaistipala
- 2 kpl sipulia
- 1,2 kg kiinteitä perunoita
- 1 tölkki olutta
- 8-10 dl mietoa lihalientä
- 10 kpl mustapippureita
- 2 kpl laakerinlehteä
- Suolaa
- Leikkaa paisti 0,5 cm paksuiksi pihveiksi poikkisyin. Kuori sipulit ja leikkaa puolirenkaiksi. Pese perunat ja leikkaa siivuiksi. Kuumenna pannu, laita öljy ja voi pannuun.
- Laita pihvit pannuun, mausta suolalla ja pippurilla ja paista hyvä pintaväri. Nosta pihvit pois, lisää pannuun sipulit ja ruskista kevyt väri.
- Lisää voideltuun vuokaan 1/3 perunoista. Asettele päälle pihvit, sipulit ja lisää pippurit ja laakerinlehdet. Lisää loput perunaviipaleet.
- Kaada olut ja lihaliemi vuokaan. Laita uuniin 175 asteeseen. Kun perunat on saaneet väriä, tähän menee noin tunti, peitä vuoka foliolla.
- Ota päikkärit ja jatka kypsentämistä viel 1-2h kunnes pihvit ovat hajoavan mureita. Jos kypsennyksen aikana nestettä haihtuu liikaa lisää hieman vettä.
Katso Harrin julkaisema video alapuolelta.