Helppo kotitekoinen glögi on täydellinen juoma talven viileisiin iltoihin.

Pimeänä syysiltana on ihana vetäistä villasukat jalkaan, sytyttää muutama kynttilä ja pistää glögi lämpenemään. Glögistä on olemassa monia kaupallisia versioita, mutta suosittelemme sen valmistamista itse.

Tässä on yksinkertainen ja maukas resepti, joka valmistuu nopeasti.

Kotitekoinen glögi

Ainekset:

  • 1 litra mustaherukka-, mustikka- tai sekamehua
  • 1 kanelitanko
  • 4–5 kokonaista neilikkaa
  • 2 tähtianista
  • 1–2 cm pala tuoretta inkivääriä viipaleina
  • 1–2 rkl hunajaa tai sokeria (valinnainen, oman maun mukaan)
  • (Halutessasi voit lisätä myös appelsiininkuoria tai kardemummaa)

Ohjeet:

  1. Kaada mehu kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä.
  2. Lisää kattilaan kanelitanko, neilikat, tähtianikset ja inkivääriviipaleet.
  3. Kuumenna hitaasti lähelle kiehumispistettä, mutta älä anna glögin kiehua, jotta mausteet maustavat juoman rauhassa.
  4. Anna glögin hautua noin 10–15 minuuttia. Voit halutessasi maistaa ja lisätä hunajaa tai sokeria makeutta antamaan.
  5. Siivilöi glögi, jotta mausteet eivät päädy kuppeihin.
  6. Tarjoile lämpimänä!

Huom! Voit halutessasi lisätä joukkoon hieman punaviiniä tai vaikkapa tilkan konjakkia, jos haluat alkoholillisen version.