
Näin säilytät kahvisi tuoreena ja maukkaana – asiantuntijan vinkit kotiin
Kahvin hinnan ollessa historiallisen korkealla, on tärkeää ettei arvokasta juomaa pilaa vahingossa.
Kahvin ystävälle ei ole pahempaa pettymystä kuin ensimmäinen kulaus kitkerää tai tunkkaista kahvia. Hyvä uutinen on, että maukkaan kahvikupillisen salaisuus löytyy usein säilytyksestä – ja siihen voi vaikuttaa helposti itse.
Yksi suurimmista syistä kahvin maun heikkenemiseen on ilman mukana kulkeutuva tuleva happi. Kun kahvipaketti avataan, alkaa kahvin aromien ja eteeristen öljyjen hidas haihtuminen ja hapettuminen. Tämä johtaa vähitellen maun latistumiseen. Siksi avattu kahvi tulisi aina säilyttää alkuperäispakkauksessaan tai vaihtoehtoisesti tiiviissä, kannellisessa astiassa.
Missä kahvi säilyy parhaiten?
Kahvi viihtyy viileässä, kuivassa paikassa – mutta ei missään nimessä lieden vieressä. Kuumuus ja lämpötilavaihtelut voivat pilata kahvin ennen aikojaan.
Entä jääkaappi? Se saattaa kuulostaa loogiselta ratkaisulta, mutta jääkaapin muut voimakkaat tuoksut voivat tarttua kahviin, ellei sitä säilytetä täysin ilmatiiviisti.

Hyvän kahvin lähtökohta on puhdas vesi
Koska lähes koko kahvikupillinen (yli 98 prosenttia!) on vettä, sillä on valtava vaikutus lopputulokseen. Käytä aina raikasta, kylmää vettä – älä kaada vettä keittimeen esimerkiksi vanhalla kahvipannulla tai keittimen kannulla, jossa voi olla jäämiä edellisistä kerroista.
Myös itse kahvinkeitin kaipaa huolenpitoa. Jos keitintä ei ole käytetty hetkeen, kannattaa ennen kahvin keittämistä ajaa sen läpi pelkkää puhdasta vettä. Näin varmistat, että mahdolliset jäämät tai seisova vesi eivät pääse pilaamaan makua.
Pidä kahvihetkesi kunnossa pienillä teoilla
Kun säilytät kahvisi oikein ja pidät huolta veden laadusta sekä keittimen puhtaudesta, voit nauttia kupillisen juuri sellaisena kuin sen kuuluukin maistua – tuoreena, täyteläisenä ja nautinnollisena.
Pienillä asioilla voi olla iso vaikutus.