Paahdettu tai grillattu paprika on loistava lisuke monien aterioiden kanssa.

Paprikan paahtaminen voi tuoda esiin monia terveyshyötyjä. Kun paprikaa paahdetaan, sen maku voimistuu ja siitä tulee makeampi ja syvempi. Tällöin se voi olla houkuttelevampi lisä ruokavalioon, mikä edistää sen terveyshyötyjen saantia.

Lue myös:

Miten paahdat paprikan?

Paprikan paahtaminen on superhelppoa. Halkaiset vain paprikat ja poistat siemenet sekä kannat.

Sen jälkeen laitat puolikkaat paprikat uunipellille leikattu puoli alaspäin.

Lisää päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa.

Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. (grillissä riittää mahdollisesti jo 15-20 minuuttia) Paprikat ovat valmiita, kun ne ovat saaneet väriä ja kuoret ovat kuprulla ja hieman mustuneet.

Anna paprikoiden jäähtyä ja kuori ne käsin. Paahdettuja paprikoita voi lisätä keittioihin, leivän päälle tai salaatteihin.

Kuva: Flickr.com

Tiesitkö, että Suomessa vietetään tällä viikolla valtakunnallista paprikaviikkoa? Listasimme sen kunniaksi paahdetun paprikan tarjoamia terveyshyötyjä.

  1. Vitamiinipitoisuus: Paahdettu paprika säilyttää korkean vitamiinipitoisuutensa, erityisesti C- ja A-vitamiinit. C-vitamiini on antioksidantti, joka tukee immuunijärjestelmää, ja A-vitamiini on tärkeä näkökyvylle, ihon terveydelle ja immuunitoiminnalle.
  2. Antioksidantit: Paprikassa on runsaasti antioksidantteja, kuten karotenoideja ja flavonoideja, jotka voivat vähentää tulehdusta ja suojata soluja vaurioilta. Paahtaminen voi auttaa kehoa hyödyntämään tiettyjä antioksidantteja tehokkaammin.
  3. Ravintokuidut: Paahdetussa paprikassa on runsaasti kuituja, jotka edistävät ruoansulatusta, voivat auttaa painonhallinnassa ja alentavat riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.
  4. Makua lisäämällä ruokavalion monipuolisuus: Paahdetun paprikan syvä maku voi innostaa ihmisiä lisäämään enemmän vihanneksia ruokavalioonsa, mikä on yleisesti ottaen hyödyllistä terveydelle. Vihannesten lisääminen ruokavalioon on yhdistetty parempaan terveyteen ja alhaisempaan riskiin kehittää useita kroonisia sairauksia.
  5. Kaloripitoisuus: Paprika on vähäkalorinen vihannes, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan osaksi terveellistä ruokavaliota. Se tarjoaa runsaasti ravinteita ilman liiallista energiamäärää.

Yhteenvetona voisi todeta, että paahdetun paprikan nauttiminen auttaa sinua saamaan päivän tarvittavat vitamiinit herkullisemmassa muodossa.