Raikas ja monipuolinen fetajuusto on loistava lisuke salaatteihin ja sitä voi hyvin nauttia myös sellaisenaan.

Fetajuustoista on olemassa monia erilaisia versioita, jotka ovat muun muassa laktoosittomia ja sisältävät vähemmän rasvaa.

Monia eri fetoja testatessa olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että rasvaisemmat fetat päihittävät aina vähärasvaiset, ainakin maun ja koostumuksen osalta.

Kuva: pxhere.com

Fetajuusto tarjoaa useita terveyshyötyjä, joista kuulee harvemmin puhuttavan. Terveyshyötyjen maksimoimiseksi on hyvä muistaa kuitenkin kohtuus, sillä feta on melko suolaista.

Tässä on joitakin fetajuuston terveyshyödyistä:

  1. Runsaasti ravintoaineita: Fetajuusto on erinomainen proteiinin, kalsiumin, fosforin ja B-vitamiinien lähde. Nämä ravintoaineet ovat tärkeitä lihasten, luiden ja hermoston toiminnalle.
  2. Hyvä kalsiumin lähde: Kalsium on välttämätön luiden ja hampaiden terveydelle. Se auttaa myös sydämen, lihasten ja hermojen toiminnassa.
  3. Sisältää probiootteja: Fetajuusto sisältää probioottisia bakteereja, jotka voivat edistää suoliston terveyttä ja immuunijärjestelmän toimintaa.
  4. Alhainen kaloripitoisuus: Verrattuna moniin muihin juustoihin, fetajuustossa on suhteellisen vähän kaloreita, mikä voi auttaa painonhallinnassa, kun sitä käytetään kohtuudella.
  5. Konjugoitu linolihappo: Fetajuuston sisältämä CLA (konjugoitu linolihappo) saattaa vähentää tiettyjen syöpien riskiä.
  6. Hyvä proteiinin lähde: Proteiini on välttämätön lihasten rakentamiselle ja korjaamiselle. Se auttaa myös pitämään sinut kylläisenä pidempään, mikä voi auttaa painonhallinnassa.
  7. Antioksidanttiset ominaisuudet: Fetajuusto sisältää pieniä määriä antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.
  8. Helposti sulava: Monille ihmisille feta on helpommin sulava kuin monet muut juustot, koska se on valmistettu lampaan- tai vuohenmaidosta, joka sisältää vähemmän laktoosia ja proteiineja, jotka voivat aiheuttaa ongelmia lehmänmaitoa nauttiville.
  9. Monipuolinen käyttö: Fetajuustoa voi lisätä moniin ruokiin, kuten salaatteihin, pastoihin, voileipiin ja paistoksiin, mikä auttaa monipuolistamaan ruokavaliota ja lisäämään ruoan ravintosisältöä.

Vaikka fetajuusto tarjoaa monia terveyshyötyjä, on hyvä muistaa, että se on myös melko suolaista, joten sitä kannattaa käyttää kohtuudella erityisesti, jos sinun on seurattava suolan saantia.

Kohtuudella käytettynä fetajuusto on kuitenkin hyvä osa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.

Jaa juttu Facebookissa, jos pidät fetasta!