Poro-tuorejuustorullat valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Poronlihaa sisältävät leivonnaiset ovat oiva valinta ihmisille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja herkullista joulun aikaan.

Poro-tuorejuustorullat tähtitorttutaikinasta

Ainekset (n. 8–10 rullaa):

  • 1 levy lehtitaikinaa (tai valmis torttutaikina)
  • 100 g kylmäsavuporoa
  • 100 g maustamatonta tai yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 1 rkl hienonnettua tilliä (tai ruohosipulia)
  • Ripaus mustapippuria
  • Kananmuna (voiteluun)
  • (Halutessasi koristeluun: seesaminsiemeniä tai pienet rosmariinioksat)

Ohjeet:

  1. Valmistele taikina
    • Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli kevyesti suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  2. Valmista täyte
    • Sekoita tuorejuusto, hienonnettu tilli tai ruohosipuli ja ripaus mustapippuria tasaiseksi seokseksi.
  3. Täytä ja rullaa
    • Levitä tuorejuustotäyte tasaisesti taikinalevyn päälle.
    • Asettele kylmäsavuporosiivut tasaisesti täytteen päälle.
    • Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen.
  4. Leikkaa ja voitele
    • Leikkaa rulla noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
    • Asettele viipaleet leivinpaperille leivinpellille ja voitele kananmunalla.
    • Halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä tai koristele rosmariinilla paiston jälkeen.
  5. Paista
    • Paista 200 °C:ssa noin 12–15 minuuttia, kunnes rullat ovat kullanruskeita ja rapeita.
  6. Tarjoile
    • Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Sopii loistavasti alkupalaksi tai itsenäisyyspäivän herkuksi.

Näistä rullista tulee ihanan maukkaita ja ne ovat näyttävä lisä juhlapöytään!