Poro-tuorejuustorullat valmistuvat alle puolessa tunnissa.
Poronlihaa sisältävät leivonnaiset ovat oiva valinta ihmisille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja herkullista joulun aikaan.
Poro-tuorejuustorullat tähtitorttutaikinasta
Ainekset (n. 8–10 rullaa):
- 1 levy lehtitaikinaa (tai valmis torttutaikina)
- 100 g kylmäsavuporoa
- 100 g maustamatonta tai yrteillä maustettua tuorejuustoa
- 1 rkl hienonnettua tilliä (tai ruohosipulia)
- Ripaus mustapippuria
- Kananmuna (voiteluun)
- (Halutessasi koristeluun: seesaminsiemeniä tai pienet rosmariinioksat)
Ohjeet:
- Valmistele taikina
- Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli kevyesti suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Valmista täyte
- Sekoita tuorejuusto, hienonnettu tilli tai ruohosipuli ja ripaus mustapippuria tasaiseksi seokseksi.
- Täytä ja rullaa
- Levitä tuorejuustotäyte tasaisesti taikinalevyn päälle.
- Asettele kylmäsavuporosiivut tasaisesti täytteen päälle.
- Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen.
- Leikkaa ja voitele
- Leikkaa rulla noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
- Asettele viipaleet leivinpaperille leivinpellille ja voitele kananmunalla.
- Halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä tai koristele rosmariinilla paiston jälkeen.
- Paista
- Paista 200 °C:ssa noin 12–15 minuuttia, kunnes rullat ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Tarjoile
- Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Sopii loistavasti alkupalaksi tai itsenäisyyspäivän herkuksi.
Näistä rullista tulee ihanan maukkaita ja ne ovat näyttävä lisä juhlapöytään!