Mustikkapannacotta yhdistää juhlavassa jälkiruoassa Suomen luonnon raaka-aineet ja sinivalkoisen värimaailman.
Etkö tiedä mitä valmistaisit itsenäisyyspäivänä jälkiruoaksi? Mustikkapannacotta saattaa olla hyvä valinta.
Helppo valmistaa etukäteen!
Mustikkapannacotta voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä ja tarjoilla suoraan jääkaapista. Näin voit Itsenäisyyspäivänä keskittyä juhlaan ja yhdessäoloon.
Löydät reseptin alta.
Mustikkapannacotta
Ainekset (4 annosta):
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl täysmaitoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai ½ vaniljatangon siemenet
- 2 liivatelehteä
- 1 dl mustikkasose (tuoreista tai pakastetuista mustikoista soseutettu)
- (Koristeluun) Mustikoita, mintunlehtiä tai kermavaahtoa
Valmistusohje:
- Valmistele liivatelehdet:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5–10 minuutiksi, kunnes ne pehmenevät.
- Kuumenna kerma ja maito:
- Kaada kuohukerma ja maito kattilaan. Lisää sokeri ja vaniljasokeri tai vaniljatangon siemenet. Kuumenna seos keskilämmöllä, mutta älä anna sen kiehua.
- Lisää liivate:
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita, kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet.
- Lisää mustikkasose:
- Anna kermaseoksen jäähtyä hieman. Lisää mustikkasose ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat tasaisemman rakenteen, voit siivilöidä seoksen.
- Annostele ja hyydytä:
- Kaada pannacotta-seos annosmaljoihin tai laseihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Koristele ja tarjoile:
- Koristele mustikoilla, mintunlehdillä ja halutessasi kermavaahdolla juuri ennen tarjoilua. Voit myös lisätä ripauksen tomusokeria koristeeksi.
Vinkit:
- Jos haluat kerroksellisen ilmeen, anna pannacotan hyytyä osittain ja lisää päälle mustikkakastiketta tai hyytelöä ennen loppuhyytymistä.
- Käytä pakastemustikoita, jos tuoreita ei ole saatavilla, mutta muista sulattaa ja valuttaa ylimääräinen neste pois ennen soseutusta.
- Voit tehdä pannacotasta myös täysin valkoisen ja tarjoilla mustikkakastikkeen erikseen.
Nauti tästä upeasta jälkiruoasta, joka yhdistää pehmeän valkosuklaan ja suomalaisen mustikan raikkauden!