Jos haluaa lisätä glögiin alkoholia, kannattaa huomioida muutama tärkeä seikka.
Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen vieraili viikonloppuna Huomenta Suomessa ja esitteli tapoja valmistaa glögiä jopa yllättävistä ainesosista. Ensimmäisenä hän näytti juontaja Niina Backmanille, kuinka valmistuu niin kutsuttu instant-glögi.
– Tämä on yksinkertaisin tapa tehdä glögiä, jos valmista glögiä ei ole saatavilla, glögiekspertti totesi MTV:lle
Ohjelmassa Karttunen jakoi myös vinkkejä glögin alkoholilla terästämiseen.
Onko tarpeen terästää alkoholia alkoholilla?
Karttunen kummastelee suomalaisten tapaa lisätä alkoholilliseen glögiin vielä lisää alkoholia.
– Eli me otetaan alkoholillinen glögi, jota terästetään vielä tiukalla alkoholilla. Tämän tavan haluaisin muuttaa.
Hän muistuttaa, että liiallinen alkoholimäärä glögissä voi johtaa ilmiöön, joka on monille pikkujouluista tuttu: lämmin glögihöyry nousee sieraimiin ja aiheuttaa yskänpuuskia lähes välittömästi.
Vinkkejä ja lohdullisia neuvoja
Karttunen suosittelee alkoholin lisäämistä mieluummin alkoholittomaan glögiin.
– Itse suosittelisin perinteisen kirkkaan viinan sijaan esimerkiksi yrttilikööriä. Tällaisella me saadaan tosi runsas ja miellyttävä yhdistelmä.
Hänellä on myös rauhoittava viesti niille, jotka pelkäävät alkoholin haihtuvan glögiä lämmitettäessä.
– Alkoholin poistuminen nesteestä kestää jonkin aikaa. Ei haittaa, jos minuutin tai pari pääsee glögi kuplimaan. Voi olla rauhallisin mielin.
Lähde: MTV