Jos haluaa lisätä glögiin alkoholia, kannattaa huomioida muutama tärkeä seikka.

Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen vieraili viikonloppuna Huomenta Suomessa ja esitteli tapoja valmistaa glögiä jopa yllättävistä ainesosista. Ensimmäisenä hän näytti juontaja Niina Backmanille, kuinka valmistuu niin kutsuttu instant-glögi.

– Tämä on yksinkertaisin tapa tehdä glögiä, jos valmista glögiä ei ole saatavilla, glögiekspertti totesi MTV:lle

Ohjelmassa Karttunen jakoi myös vinkkejä glögin alkoholilla terästämiseen.

pexels leeloothefirst 6176681
Kuva: Pexels.com

Onko tarpeen terästää alkoholia alkoholilla?

Karttunen kummastelee suomalaisten tapaa lisätä alkoholilliseen glögiin vielä lisää alkoholia.

– Eli me otetaan alkoholillinen glögi, jota terästetään vielä tiukalla alkoholilla. Tämän tavan haluaisin muuttaa.

Hän muistuttaa, että liiallinen alkoholimäärä glögissä voi johtaa ilmiöön, joka on monille pikkujouluista tuttu: lämmin glögihöyry nousee sieraimiin ja aiheuttaa yskänpuuskia lähes välittömästi.

Vinkkejä ja lohdullisia neuvoja

Karttunen suosittelee alkoholin lisäämistä mieluummin alkoholittomaan glögiin.

 – Itse suosittelisin perinteisen kirkkaan viinan sijaan esimerkiksi yrttilikööriä. Tällaisella me saadaan tosi runsas ja miellyttävä yhdistelmä. 

Hänellä on myös rauhoittava viesti niille, jotka pelkäävät alkoholin haihtuvan glögiä lämmitettäessä.

– Alkoholin poistuminen nesteestä kestää jonkin aikaa. Ei haittaa, jos minuutin tai pari pääsee glögi kuplimaan. Voi olla rauhallisin mielin.

Lähde: MTV