Turkkilainen pasta on loistavaa arkiruokaa.
Somevaikuttaja Anna Paulin äidin turkkilainen pasta on noussut suureen suosioon. Sosiaalisessa mediassa suosiota kerännyt jauhelihapasta on helppo valmistaa myös kiireisempinä arkipäivinä.
Turkkilaisessa pastassa raikkaita makuja
Turkkilainen pasta sisältää raikasta jogurttivalkosipulikastiketta sekä paprika-voikastiketta. Nämä yhdessä kirsikkatomaattien ja persiljan kanssa antavat aterialle ihanan turkkilaisen vivahteen.
Katso Anna Paulin äidin resepti alapuolelta.
Turkkilainen pasta
- 400 g pastaa
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl currya
- 2 tl sipulijauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Jogurttikastike:
- 400 g kreikkalaista jogurttia
- 0,5 tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
Voi-paprikakastike:
- 4 rkl voita
- 0,5 tl paprikajauhetta
Koristeluun:
- kirsikkatomaatteja
- tuoretta persiljaa
- Keitä pasta ohjeen mukaan. Sillä aikaa kun odotat veden kiehumista, ala kypsentää jauhelihaa.
- Ruskista jauheliha pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, currylla ja sipulijauheella. Anna jauhelihan ruskistua kunnolla.
- Valmista jogurttikastike puristamalla jogurtin joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta vielä suolalla ja sekoita.
- Valmista voi-paprikakastike lisäämällä kattilaan voi ja paprikajauhe. Anna kiehua hetki.
- Koko annos laittamalla lautaselle ensin keitettyä pastaa. Lisää päälle jogurttikastiketta, jauhelihaa ja voi-paprikakastiketta.
- Koristele lisäämällä päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja sekä hienonnettua persiljaa.
Resepti: IL / Tuulin keittiössä