Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkasi aikanaan Huomenta Suomessa salaattireseptin, joka on paitsi terveellinen myös herkullinen.

Pavuissa ja palkokasveissa on todella suuri ravintotiheys, minkä vuoksi ne soveltuvat loistavasti esimerkiksi lounaaksi.

Papusalaattiin on helppo saada mukaan suuri määrä kuituja ja proteiineja, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja unohtamatta. Tällä Henri Alénin reseptillä nälkä pysyy pitkään loitolla ja salaattia voi valmistaa kerralla vaikkapa useammalle päivälle.

Terveellisyytensä lisäksi salaatti on myös herkullista!

Katso resepti alta.

Henrin tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno

  • 2 prk (à 400 g) cannellini- tai borlottipapuja (kypsennettyjä)
  • 1 prk tonnikalaa öljyyn säilöttynä
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 oksaa varsiselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • vajaa 1 dl oliiviöljyä
  • koristeeksi rucolaa tai vesikrassia

Valmistusohje

  1. Valuta ja huuhdo pavut huolellisesti. 
  2. Pane kulhoon valutetun tonnikalan kanssa. 
  3. Hienonna punasipuli ja varsiselleri, ja lisää ne joukkoon. 
  4. Kuori ja viipaloi porkkana, ja lisää seokseen. 
  5. Mausta hienonnetulla lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla. 
  6. Mausta salaatti lopuksi vielä punaviinietikalla ja oliiviöljyllä mehevän kosteaksi. 
  7. Koristele salaatti rucolalla tai vesikrassilla.

Lähde: MTV